StoryEditorOCM
Hajdukkrv i suzavac

Nakon povijesne makljaže i najveće greške policije na Poljudu Hajduk je osvojio Kup, Bišćanova prijetnja nije uspjela

Piše Sport SD
16. svibnja 2023. - 08:55

Suzavac, neredi, navijač u terenu, prekinuta utakmica. Hajduk je 2. svibnja pobijedio na Poljudu 2:0, dok je Dinamo bio bolji na Maksimiru, ali samo s 1:0.

Bilo je to dovoljno da Hajduk te 2000. godine podigne visoko Rabuzinovo sunce nakon dvije utakmice finala koje bi mnogi rado zaboravili.

Ta splitska utakmica zbog nereda nije ni završena, a pune ruke posla imali su i policija i hitna pomoć. Već u drugoj je minuti Igor Musa promašio penal, krenula je bakljada sa sjevera, no umjesto da se slavi pogodak, situacija je došla na rub incidenta. Kumovala je tome loša procjena policije, stotinjak čuvara reda i mira ušlo je na sjevernu tribinu želeći smiriti situaciju, no nastao je još veći problem. Torcida je to shvatila kao provokaciju i nastao je žestoki sukob.

Navijači su nagrnuli na vrata koja vode prema tartan stazi, jedan se probio, ali "rupa" se brzo začepila. Policajci su se pokušali povući, no dio njih ostao je zarobljen jer nisu smjeli izaći da se vrata prema terenu opet ne otvore. Nastala je sveopća tučnjava u kojoj su brojano inferiorni policajci nastradali.

U 83. minuti u napad su krenuli Bad Blue Boysi koji su palili stolice na južnoj tribini i gađali Hajdukove navijače na zapadnoj. Navijači "bijelih" su uspjeli probiti ogradu i krenuli su prema Boysima, no policija je ispalila suzavac. Cijeli je stadion "proplakao", a igrači su napustili teren. Sukob se nastavio i izvan stadiona.

- Hajduk je zasluženo pobijedio, bili su bolji. Znati ćemo vratiti Hajduku za sve ovo i na travnjaku i na tribinama - kazao je tadašnji hrvatski reprezentativac Igor Bišćan, danas trener "modrih".

U Zagrebu je, na današnji dan, 16. svibnja, Dinamo bio bolji, ali samo s jednim golom te je na koncu slavio splitski klub zahvaljujući pogocima Jurice Vučka u Splitu.

image
Matko Biljak
image
Matko Biljak
image
Matko Biljak
image
Matko Biljak
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:10