StoryEditorOCM
Hajdukpress konferencija

Karoglan: ‘Igrači nisu toliko razočarani, ne odustajemo od prvenstva‘

Piše SPORT SD
2. travnja 2024. - 10:51

Nakon poraza od Dinama u prvenstvu Hajduku sutra slijedi nova utakmica, ovaj put u polufinalu Kupa. Isti protivnik, isto mjesto, ali se od "bijelih" traži drugačija izvedba. Puno je pitanja uoči sutrašnjeg dvoboja, a na njih je na konferenciji za medije odgovarao trener Mislav Karoglan.

Uskrs nije bio kako smo očekivali, kako ste ga vi proveli?

- Kako ću ga provesti. Nije bio najbolji, misli su lutale, ali se velik praznik mora ispoštovat.

Kako pripremiti momčad nakon poraza?

- Imali smo kratak sastanak i dobar trening jučer. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više, i da rezultat bude bolji.

Jeste li vježbali penale? Možda da Perišić puca penal?

- Penale možeš vježbati, ali utakmica nosi posebni psihološki moment. Perišić, gledamo iz dana u dan i zajedno donosimo odluke.

Kakvo je zdravstveno stanje? Pogotovo s Livajom? Koji će biti stoperski par za Rujevicu?

- Melnjak i Žaper, out. Uremović i Livaja upitni. Kostur momčadi koji je cijelo vrijeme out i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi. Uremović je za mene ponajbolji u ligi, isto i Melnjak. Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu uspjeli. To je peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre. Za stopere, vidjet ćemo što je raspoloživo. Ako je Uremović zdrav, onda je pitanje na mjestu.

Derbiji inače imaju malo šansi, očekujete li nešto drukčije, opušteniji Dinamo nakon pobjede?

- Očekujem opušteniji Dinamo nakon pobjede u prvenstvu. Nismo odustali od prvenstva, smatram da dio imperativa za prvenstvo još stoji.

U kakvom je Brekalo stanju? 

- Imat će sutra svoju minutažu. Bila je procjena da nije na 100 posto nakon Zrinjskog. On će potvrditi svoju klasu, u prošlom derbiju mu je falio određen postotak, on sam to zna.

Pouke nakon derbija?

- Imali smo svoje šanse, ali moramo biti hrabriji u završnici, moramo zabiti.

Kakav odaziv očekujete?

- Pun stadion, nema razloga za nešto drugačije.

- Najvažniji je prolaz, sve ostalo se zaboravlja u Kupu. Ne vjerujem ako si puno lošiji da možeš proći, tako da moramo ipak biti na razini. Očekujem da zabijemo svoje šanse. Bit će obje momčadi i malo umorne.

Ima li Hajduk malo bolje rezerve od Dinama?

- Mislim da ima, teško mi je pričati o Dinamu, ali svakako očekujem da sutra imamo 20 momaka spremne za borbu. Trebamo biti spremni na 120 minuta, spremni na šest izmjena. Očekujem bolji, opušteniji Dinamo. Ali to je dodatan poticaj nama, da pokažemo da nas Dinamo ne može pobijediti ovdje dvaput.

Hajduk nije izbacio Dinamo iz kupa od 2010?

- Nisam to znao, tradicije su tu da se ruše. Prebitan je Kup, moraš ih izbaciti, ali ponavljam, živi smo u prvenstvu.

Loš niz u derbijima?

- Dovoljan je uzorak, utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići i u drugom smjeru. U prvom mandatu derbiji su mi bili najbolji. Stvari su se sada malo promijenile. Nemam odgovore na sva pitanja, ali u zadnja dva derbija, moglo je to završiti i drugačije.

Je li kraj za Dialla u Hajduku, da ga Hrgović zamijeni?

- Stojim iza Hrgovića, ja sam ga htio dovesti iz Solina, sada i počinje utakmice. Ponavljam da nije mala stvar da igramo s četiri mlada igrača. Toliko puta sam rekao za Hrgovića da je dao toliko. Nijedan igrač Hajduka nije prekrižen, Diallo se s AFCON-a nije vratio isti, ali moramo svima dati poticaj da se vrate u formu.

Ako Livaja ne započne, koja dva igrača na krilima i kako će igrati?

- Uvijek postoje situacije u kojima krila trebaju napadati dubinu, Livaja i Kalinić su različiti profili.

Kalika u zadnje vrijeme nema?

- Imao je problem s aduktorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 15:32