StoryEditorOCM
Hajduksad je službeno

Nakon Poljske najmlađi Hajdukov debitant u povijesti odlazi na posudbu u Belgiju

Piše sport sd
9. srpnja 2024. - 20:19

Hajduk i K.V.C. Westerlo dogovorili su posudbu 17-godišnjeg stopera Luke Vuškovića koji će do kraja sezone igrati u redovima belgijskog prvoligaša. 

Luka je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma gdje je upisao ukupno 14 nastupa, a pri tom se tri puta upisao u strijelce, dok je jednom asistirao. 

Podsjetimo, Vušković je najmlađi Hajdukov debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama, debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Kluba u službenim utakmicama.

Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 11 službenih nastupa, a s Bijelima je osvojio trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa te je prošle godine otišao u Tottenham, a formalno je još igrač Hajduka dok ne napuni 18 godina.

Tottenham je kupio Vuškovića od Hajduka za 13,8 milijuna eura, ali mora sačekati da mladi nogometaš napuni 18 godina kako bi mogao doći u London. Prošlu sezonu su ga Englezi, uz dogovor s Hajdukom, poslali u poljski Radomiak, a sada ide u Belgiju.

Vuškoviću će u Westerlou biti suigrač i Matija Frigan, također mladi hrvatski reprezentativac koji je prošle godine prešao u redove belgijskog kluba iz Rijeke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 06:49