StoryEditorOCM
Hajdukčetvrtfinale kupa

Karoglan: ‘Ne smijemo dopustiti da nas primljeni gol slomi i da uz igrača više izgledamo tako neuredno‘

Piše SPORT SD
26. veljače 2024. - 14:51

Hajduk sutra na Poljudu od 18 sati igra četvrtfinale Kupa protiv Varaždina. Revanš je to subotnjeg prvenstvenog susreta koji se odigrao u Varaždinu, a završio je 1:1. Susret na konferenciji za medije od 15 sati najavljuje trener Hajduka Mislav Karoglan, a stiglo je i objašnjenje afere ispuhanih lopti. 

UŽIVO:

Igrači s klupe nisu dali svoj maksimum, jesu li ljuti što su na klupi?

- Ma nisu ljuti, sve su to profesionalci. Imali su Dajaku i Kalik fenomenalne ulaske s klupe. Bilo je i utakmica kada sam očekivao više od igrača s klupe. Smatram da je to prilika za igrače, da se tako nametnu, pa dođu do prve postave. Benrahou protiv Lokomotive i Dajaku su dobri primjeri. I igrači moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, donositi prevagu kada uđu.

Livaja ne igra dobro, pa i Hajduk ne igra dobro?

- Protiv Belupa smo bili jako dobri bez Livaje, Rudeš uglavnom dobri. Neće Marko nikad reći da ga boli, slično i Pukštas. Ako pričamo o Marku, vrhunske pripreme je odradio, nikada ga tako dobrog nisam vidio. A onda mu se dogodio zglob. Imali smo problema s ozljedama, Melnjak, Mihael... Sigurno te to oslabi. Nije to alibi, mi smo dovoljno dobri, ali remeti to svakoga.

Kako se nosite s pritiskom?

- Nije mi toliki pritisak. Kada sam gledao Hajduka od doma bio sam nervozan, kao navijač Hajduka. Bio sam razočaran utakmicom protiv Varaždina jer smo jako dobro ušli u utakmicu. Ne smijemo dopustiti da nas prvi gol lomi, i da uz igrača više izgledamo tako neuredno.

Koliko će sutrašnja biti drugačija utakmica od one subotnje, ipak je riječ o drugom natjecanju?

- Kup nosi svoje zamke, moramo proći. Radi se o trofeju, ne vidim razloga da ne budemo optimalni i prođemo u polufinale. To je jedini cilj.

Promjene u sastavu, Lovre Kalinić opcija u Kupu?

- On nažalost ima virozu, imam još popodne trening, tada ću vidjeti stanje u momčadi.

Izvadili ste iz igre Krovinovića i Sahitija, zamjene nisu ništa donijele, nije prvi put da se to dogodilo. Kako vidite ulogu Krovinovića u budućnosti?

- VIdim ga kao jednog od najboljih igrača. Naravno da je Sigur donio veliku prevagu, zabio gol. Ali ne da računam na Filipa, nego je jedan od najvažnijih igrača.

Isti protivnik, ali je i drukčiji stadion?

- Drukčije je utoliko da je bolje igrati doma. Ali i u Varaždinu smo bili doma u smislu publike, svugdje smo mi doma.

Bit će i baluni napumpani?

Javio se glasnogovornik Hajduka Božo Pavković da objasni situaciju.

- Desetak naših igrača je prije utakmice prijavilo team menadžeru koji je to prijavio četvrtom sucu, nije dobio neki konkretan odgovor, osim da su lopte ispravne. Stekao se dojam da smo prigovor uložili nakon utakmice, prije utakmice smo to notirali. Vidjelo se i u prijenosu da lopte nisu na razini. I sudac Jović je jednu loptu trebao izbaciti iz igre jer nije bila dovoljno dobra.

Prolaz u 90 minuta?

- Bilo bi idealno, brzo slijedi Istra.

Vježbate penale?

- Ma vježbamo mi penale svakako.

Samopouzdanje momčadi?

- Bitno je da slijedimo plan. Razgovarali smo, svi smo predani, s nekim stvarima smo i bili realni. Odgovornost je uvijek najveća na meni. U dobroj smo poziciji, i dalje smo u borbi za duplu krunu.

Dinamo dobio iz penala, što reći o utakmici?

- Dinamo je tamo gdje sam ga ja i očekivao, u borbi za titulu. Sve je to u bod. Tu smo, svi imaju sve u rukama, to je ono najbolje, ako si pravi, osvajaš. 

Nakon dobrog niza došlo je proljeće i lošiji rezultati?

- Izgubili smo jednu, nije to previše. Nisam ja ni očekivao da ćemo sve dobiti, iako jesam razočaran posljednjim rezultatima. Kroz dugi put bit će krize, bolje ranije nego prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:14