StoryEditorOCM
Hajdukprijelazni rok

Nakon Češke, Italije, Hajduka i Španjolske supetarskog hajduka put vodi u Larnacu

Piše slaven alfirević
25. srpnja 2024. - 19:01

Niste zaboravili Stefana Simića? A kako biste ga zaboravili, ta lani je tek otišao iz Hajduka, a igrao je još za Slaviju prašku 2011. kao dječak s Hajdukovom majicom ispod Slavijina dresa samo da pokaže privrženost bijeloj boji i vruću želju da kad-tad zaigra za Hajduk.

Taj zapravo Supetranin, po svome domicilu gdje živi, premda mu je dom u Pragu, pa je igrao i za češku reprezentaciju, lanjskog ljeta je otišao iz Hajduka po isteku ugovora, u Eibar, u Španjolsku.

Tamo se za reć pravo nije naigrao, ali se može pohvalit da mu je društvo pravio vratar Luca Zidane, jedan od četvorice sinova slavnog Zinedinea Zidanea koji laganu sriču nogometne karijere, daleko od karizme svoga oca, ali svatko ima svoj put i pravo na borbu za vlastiti prosperitet.

Luca Zidane je sad produžio u Granadu, a naš Stefan - na Cipar!

Karmiotissa iz Limassola, nedaleko Larnake, novi je klub kojem će svoje usluge davati Stefan Simić. Za koliko novca nije još obznanjeno, ali je putem najbližih mu prijatelja u Splitu izašlo na vidjelo da Simke smjera na Cipar i da je potpis u điru baš za taj klub. Stefan Simić se priključuje Cipranima na pripremama na Zlatiboru, u Srbiji.

Svojedobno je bio skupocjena nada na talijanskom tržištu, pogodan da se napuhuje cijena kad je bio u trendu, pa je njegov transfer u trenutku vrijedio i 10 milijuna eura, iz Genoe u Milan.

Kad je prvi put naumio i došao u Hajduk na posudbu, već sutradan je na Hajdukovoj porti u Poljudu zazvonio telefon, čvrsta linija, javio se danas pokojni Siniša Mihajlović s kormila Milana i javio je, Stefane, vraćaj se u Milano, trebaš nam... Ozlijedio se Milanu stoper Alex taman te večeri u siječnju 2016. i Simić je povučen natrag na San Siro.

Došao je u Hajduk tek naknadno, te time ostvario dječački san, a posebno je bio sretan kad je osvojio kup 2022. godine protiv Rijeke u Poljudu, pa se s trofejom Rabuzinova Sunca uslikao na poljudskom travnjaku, sav ushićen, Stefan i otac mu Rade, Radoja.

Sad je Simić na Cipru, pa imamo razlog baciti oko i na prvenstvo te države-otoka, čiji grčki dio uživa pod okriljem Europe, a predstavlja i - da tako kažemo - mali monetarni raj za mnoge, pa je time i Simić svakako našao računicu da u poznim danima karijere baš tamo odigrava finiš sezone.

Cipar i Brač, otočke poveznice našeg Stefana kojemu vrijedi zaželiti sreću, jer nadasve je uvijek bio oličenje dobrog momka i dobrog duha, te pravog profesionalca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:18