StoryEditorOCM
HajdukZamalo...

Najpoznatiji nogometni portal opet ‘briljira‘: po njima Hajduk ne vode Hrvati, evo gdje su ‘preselili‘ trenere

Piše Sport SD
9. siječnja 2024. - 22:17

Opet mi "udaramo" po Transfermarktu i ispravljamo pogreške. Ovaj put za oko nam je zapeo kuriozitet na Hajdukovom profilu na najpoznatijem portalu za nogometne transfere. Pod rubrikom "staff" ilitiga "osoblje" upisani su trener Mislav Karoglan, pomoćnici Jure Ivanković i Dragan Blatnjak, sportski direktor Mindaugas Nikoličius i šef Akademije Boro Primorac.

Ako ćete vjerovati Transfermarktu samo jedan od njih je Hrvat i to – šjor Boro. Samo pokraj njegovog imena je hrvatska zastava. Pokraj lika "Mr. Footballa" je, dakako, litavska. A Karoglan, Ivanković i Blatnjak su "završili" u Bosni i Hercegovini.

Ispada tako da je od Hajdukovih trenera samo jedan Hrvat i da ga vode susjedi. Naravno da to nije istina. Transfermarkt je malko pobrkao lončiće. A jasno je i zašto. Sva trojica stručnjaka imaju dvojna državljanstva. A za vrijeme igračkih karijera nosili su dresove bosanskohercegovačkih reprezentacija. K tome, Blatnjak i Ivanković su i rođeni u BiH, u Studencima, odnosno u Širokom Brijegu. Karoglanovo mjesto rođenja je Imotski.

image
Screenshot/Transfermarkt
image
Screenshot/Transfermarkt
image
Screenshot/Transfermarkt
image
Screenshot/Transfermarkt
image
Screenshot/Transfermarkt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:21