Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

NAJBOLJI START HAJDUKA U PET GODINA Prvaci znali biti s 21 bodom, a bez naslova ostajali s 31

Piše PSD.
24. listopada 2011. - 16:23


Najbolji ulazak Hajduka u sezonu u posljednjih pet godina. Možda ‘bijeli’ ove sezone dosad nisu blistali, sigurno je i nedostajalo kontinuiteta dobrih igara, ali spojili su momci s Poljuda nekoliko dobrih rezultata i malo-pomalo došlo se do toga kako je pod vodstvom bugarskog trenera Krasimira Balakova Hajduk ipak upisao najbolji start još od 2006. godine.

Bilo je i kikseva, prije svega tu ubrajamo neočekivani poraz u Zadru i remi u Karlovcu koji su prilično zaboljeli navijački puk, ozbiljno uzdrmali sve šampionske ambicije, a uz to se remiziralo i sa Splitom te s najvećim rivalom Dinamom na Poljudu. Međutim, unatoč tome su Splićani napravili pomak u odnosu na prethodne sezone kada se pažljivo izračuna učinak u prvih dvanaest kola. S osam pobjeda, tri remija, i jednim porazom, s 27 osvojenih bodova nije početni dio aktualne Hajdukove sezone za anale, nema se potrebe zavaravati.

U HNL-u je već sedam puta bolje ušao u prvenstvo, još dvaput bodovno identično, no hoćeš-nećeš zadnji put da su ‘bijeli’ krenuli u sezonu bolje nego ovog ljeta i jeseni bilo je još 2006. godine pod vodstvom Zorana Vulića. Tada je momčad s Poljuda nanizala i sedam pobjeda na startu prvenstva, no te sezone Hajduk ipak nije bio prvak. Međutim, zato je bio najbolja momčad Hrvatske kada su u istom periodu osvojili i manji broj bodova nego što je to bio slučaj sada, što se dogodilo čak triput od šest osvojenih naslova prvaka momčadi s Poljuda. U sezoni 1994/95. pod Ivanom Katalinićem su Splićani nakon 12 kola osvojili jedan bod manje nego ove sezone.Točno desetljeće kasnije pod Katalinićem i Sliškovićem u 12 se prvih kola osvojilo samo 23 boda pa je ipak Hajduk na koncu bio prvak, a 2000/01. su Nadoveza i Vulić osvojili samo 21 bod pa je Hajduk prvi prošao ciljem. Za titulu je Hajduku pak u sezoni 1993/94. iz prvih 12 kola bio dovoljan isti broj bodova kao i sada - 27. Malo nam za sreću i optimizam treba, da užga baklju nade. Kao najbolji ulasci Hajduka u sezonu pamte se oni iz prve sezone HNL-a 1992. godine kada je pod Stankom Poklepovićem u 12 kola ostvareno čak deset pobjeda, odnosno pod Vulićem spomenute 2006. kada je ponovoljen taj učinak i osvojen čak 31 bod.

F. VULAS
T. BILIĆ

Izdvojeno