StoryEditorOCM
Hajdukdalmatinski derbi

Nabrijava se atmosfera: Šibenik je Hajdukova mušterija, Bijeli objavili Livajin gol koji je razjario Funcute, pogledajte

Piše Sport SD
4. listopada 2024. - 11:31

Hajduk je u nizu od sedam utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Bijeli u domaćem prvenstvu još uvijek ne znaju za poraz. Na drugom su mjestu s istim brojem bodova koliko ima i prvoplasirana Rijeka. Remi na Rujevici u prošlom kolu značio je da promjene na vrhu neće biti, a Bijelima u goste u nedjelju u 18.30 dolazi Šibenik.

Hajduk je posljednji poraz od Šibenčana pretrpio prije tri godine na Šubićevcu. U posljednjih sedam međusobnih ogleda Hajduk je slavio šest puta, uz samo jedan remi. Uoči dalmatinskog derbija iz Hajduka su se podsjetili najboljih golova uz utakmica s Narančastima.

image
Ante Cizmic/Cropix

Prvi u kompilaciji objavljenoj na HDTV-u je pogodak Darija Melnjaka iz finala Kupa prošle godine (2:0). Pobjedu i naslov u Kupu potvrdio je Marko Livaja pogotkom iz kaznenog udarca pred kraj utakmice.

Roko Brajković, Jan Mlakar i Yassine Benrahou zabijali su kada je Šibenik posljednji put gostovao na Poljudu. Bijeli su koncem svibnja prošle godine pobijedili s 3:0 u zadnje kolu prvenstva. Bio je to susret u kojem se Šibenik privremeno oprostio od prvog razreda domaćeg nogometa, no ekspresno su se vratili izborivši plasman već u sljedećoj sezoni.

image
Ante Cizmic/Cropix

Utakmice Hajduka i Šibenika u posljednje vrijeme u pravilu znače kako ćemo vidjeti barem dva gola, a nerijetko ih padne i više. Jasno je kako je Hajduk veliki favorit i sve osim pobjede Bijelih bilo bi veliko iznenađenje. Momčad Marija Carevića je usporila nakon dobrog otvaranja. Za pobjedu ne znaju u posljednja četiri kola, dok u zadnje tri utakmice nisu zabili ni pogotka.

Golove možete pogledati OVDJE.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 12:54