StoryEditorOCM
Hajdukhvata se zamah

Na sceni je Dalić, ali Gattuso ne miruje: ovo je plan kako bi Dinamo na Poljudu dočekali kao favoriti, nije nemoguće

Piše Ivan Renić
9. listopada 2024. - 22:04

Klubovi su na pauzi i vrijeme je za reprezentacije. Hrvatsku u Ligi nacija očekuju dvoboji sa Škotskom i Poljskom. Izabranici Zlatka Dalića računaju na puni plijen u ovim susretima kako bi zadržali priključak s vodećim Portugalom. I hajdukovci tako miruju, barem što se utakmica tiče. Jer trenira se i dalje jako, bez sumnje, pod Gennarom Gattusom.

Dočekali su Bijeli novu stanku na prvom mjestu u domaćem prvenstvu. Vodeći su s 21 bodom, dva više Rijeke i Dinama. Hajduk u novoj sezoni i dalje ne zna za poraz. Šest pobjeda i tri remije učinak je Gattusovih momaka, a u posljednjem su kolu na Poljudu s 4:0 svladali Šibenik.

image
Paun Paunovic/Cropix

Ciklus utakmica po povratku momčadi s Poljuda donosi četiri, barem na oko, lagane utakmice. U nedjelju, 20. listopada Bijeli će gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa, posljednje ekipe prvenstva. Doma će potom dočekati Lokomotivu.

Ligu će presjeći utakmica osmine finala Kupa protiv Mladost Ždralova. A onda Varaždin u gostima i Istra 1961 na Poljudu. Peti ligaški okršaj prije novog derbija je gostovanje u Osijeku što bi se moglo pokazati kao najzahtjevnija utakmica u tom razdoblju. A onda... Dinamo koncem studenoga stiže na Poljud.

Bivši trener Bijelih zna koji je najteži Gattusov zadatak, ali i što s Durdovom: ‘Postoji druga strana, on to zna...‘

Kako je Gattuso došao do povijesnog uspjeha i zašto je pobjeda nad Šibenikom velika za Hajduk

image
Duje Klaric/Cropix

Utakmica je to do koje Hajduk može uhvatiti ozbiljan zamah, a sasvim je realno da drugi ovosezonski derbi dočeka neporažen. Štoviše, nastavi li Gattusova vojska u istom ritmu, to je i izgledan scenarij. Neće, dakako, talijanski stručnjak o tome kazati ni riječi. Rijetko se smije, uglavnom je namrgođen jer svjestan je da ovo još uvijek ne znači ništa. Gattuso zna da se najslađe smije onaj tko se smije – zadnji.

image
Ante Cizmic/Cropix

Hajdučki puk vjeruje da Mister smijeh čuva za svibanj sljedeće godine. A do tada je balun na zemlji, baš kao i igrači. Poletjeti ne smije nitko, ni milimetra. Jer dobro se sjećamo prošlosezonskog scenarija nakon polusezone...

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 22:11