StoryEditorOCM
HajdukStari znanac Bijelih

Na Poljudu bježao od navijača sa šipkom, hajdukovci mu pamte finale Kupa, a godinu je pauzirao. Sudi derbi s Osijekom

Piše F. V.
26. kolovoza 2024. - 16:55

Subotnji derbi SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka sudit će Mario Zebec iz Cestice (20.45 sati). Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Jerko Crnčić iz Vrbovca, dok je četvrti sudac Antonio Melnjak iz Rijeke. VAR sudac bit će Fran Jović iz Zagreba, a AVAR Ivan Starčević iz Bjelovara.

Zebec (41) je dugogodišnje poznato lige HNL-a. Nažalost, hrvatski klupski nogomet je prepun događanja koja nemaju previše veze s nogometom, pa se tako najviše i pamte. Zebeca se mnogi sjećaju kao suca derbija Hajduka i Rijeke iz ožujka 2017. godine kojeg je jedan navijač domaćeg sastava koji je utrčao na travnjak naganjao sa željeznom šipkom (ispostavilo se da je to vatrogasna štipaljka). Srećom izbjegao se još veći incident, sve je ostalo na tome.

Godinu kasnije svirao je Zebec finale Kupa Hajduka i Dinama u Vinkovcima (0:1) nakon kojeg su iz splitskog kluba imali dosta zamjerki na suđenje. Zebec je ukupno po podacima Transfermarkta dosad šest puta svirao derbije Hajduka i Dinama, svaki put je slavio sastav iz Zagreba.

Pamti se i kada je u siječnju 2023. delegiran za VAR suca susreta Hajduka i Šibenika. Tada su to delegiranje iz hajduka komentirali na društvenim mrežama:

- VAR sudac u utakmici sa Šibenikom je Mario Zebec. Hvala! #prgavafamilija - napisali su iz splitskog kluba.

Hajduku prema podacima Transfermarkta nije svirao već dvije i pol godine, u ulozi glavnog suca, ali dobrim dijelom je to i razumljivo zbog situacije u kojoj je bio.
Zebec je dugo pauzirao od suđenja, ali prisilno. Godinu dana nije svirao u utakmicama SuperSport HNL-a zbog zdravstvenih problema. Navodno je bio podvrgnut operaciji srca. No, sada je srećom sve u redu i od početka prošle sezone vratio se dijeljenju pravde.

Na utakmici Gorice i Šibenika u petak (02 sati) pravdu će dijeliti Toni Dadić iz Zagreba.

image

Treneri Dinama i Hajduka Nenad Bjelica i Željko Kopić pred finale Kupa u Vinkovicima u svibnju 2018. godine, u pozadini sudac Mario Zebec

Ronald Goršić/Cropix
image

Navijač na travnjaku Poljuda sa šipkom

Božidar Vukičević/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 08:31