Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukkoga angažirati

Na Euru sude Slovenci, Srbi i Mađari, ali opet ne Hrvati

Piše Frane Vulas
23. veljače 2016. - 18:00
kassai

Objektivno je teško očekivati da će i poslije sudačke lakrdije u blatu Kranjčevićeve Hajdukov apel za stranim sucima naići na plodno tlo u HNS-u i Izvršnom odboru Saveza, tijelima na čelu kojih su osobe koje su na Poljudu “crvena krpa”, Davor Šuker i Zdravko Mamić.

Ali, uvijek vrijedi ona “jamesbondovska” - nikad ne reci nikad. Međutim, tko bi po tom scenariju onda dijelio pravdu?

U tom slučaju bi HNS trebao poslati zahtjev u nogometni savez neke od država čije suce želimo. Naravno, pritom bi naš Savez trebao inzistirati na nekima od najboljih sudaca dotičnih država. Po logici stvari to bi bili savezi s kojima je HNS u tradicionalno dobrim donosima ili neki od susjedskih saveza, poput slovenskog, mađarskog... A onda bi oni odredili imena sudaca.

Ako želimo najbolje arbitre ima više zanimljivih opcija iz susjedstva za polufinalne oglede kupa Hajduka i Dinama. Ako je već naše suđenje u komi je li rješenje Damir Skomina? Slovenski internacionalni arbitar našao se na listi 18 sudaca koji će dijeliti pravdu na ovoljetnom Euru. Suca na Euru ima i Srbija.

Ako nam već neki naši arbitri mažu oči je li sazrelo vrijeme za Milorada Mažića? Javnosti je poznato kako je prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker u dobrim odnosima s ljudima iz mađarskog nogometnog saveza.

I Mađari imaju svog arbitra na Euru Viktora Kassaija. Prije desetak godina je Splićanin Edo Trivković uskakao dijeliti pravdu na ključnim mađarskim susretima, je li vrijeme za uzvrat? Znakovito je da suce na Euru imaju Slovenija, Srbija, Mađarska, dok Hrvatska za razliku od tih Saveza već tradicionalno opet ima reprezentaciju na velikim natjecanjima, ali i dalje nema svog predstavnika među arbitrima.

Međutim, veliki problem je što su najbolji europski suci u terminima polufinala hrvatskog kupa uglavnom zauzeti, ti termini poklapaju se s onima Lige prvaka i Europske lige. Hajduk i Dinamo igrat će prvi susret polufinala 16. ožujka u Splitu, a uzvrat 6. travnja u Maksimiru.

Uzvratni susreti osmine finala Lige prvaka igraju se između ostalog 15. i 16. ožujka, a uzvrati osmine finala Europske lige 17. ožujka.

S druge strane prvi ogledi četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 5. i 6. travnja, a prvi ogledi četvrtfinala Europske lige 7. travnja.

Izdvojeno