StoryEditorOCM
Hajdukpripreme hajduka

Mr. Football je u Umagu dobio novi nadimak, vjerujemo da zimski ‘mercato’ nije već zaključio

Piše Slaven Alfirević
11. siječnja 2024. - 21:28

Hotel Coral u Umagu utočište je nekoliko nogometnih momčadi, svi žive – zajedno i u potpunom suglasju, more ih zajedničke brige pripremanja i visoke ambicije.

Inače bi bilo neobično, ali tako je to u doba priprema da nas ne treba čuditi kad jedan za drugim pred recepcijom promiču članovi Hajduka, pa onda uz njih i Mađari iz Fehervara, te Slovenci iz Aluminija iz Kidričeva, te Celja. Svi na jednom mjestu.

Coral je dovoljno velik, golem hotel i čini nam se kao da smo u Antalyji. Ima i Istra konja za utrku s turskim popularnim zimovalištem, gdje je Hajduk s rijetkim iznimkama bio redovit i pohodio je tursku rivijeru od 2004. do 2020.

Drugi put zaredom

Evo Hajduka već drugi put zaredom u Istri... Ovaj put u Umagu, za razliku od lanjskog Novigrada. I Antalyju nitko za reć pravo ni ne spominje, osim što nam je dobrodošla paralela Istre i Turske u nogometnom zimovanju.

Aluminij je Hajduk već ‘izvagao’ i i izmjerio ga sa 3:0, a sad treba razigrati se s Fehervarom.

I ništa neobično kad vam priđe sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius (sve što ima o poslu kaže da je nedavno već kazao u razgovoru za naš medij, op. a.), pozdravi vas i kaže, ‘evo mi trener Fehervara, idem s njim dogovoriti detalje oko utakmice’. To su prave pripreme...

Čekajući završne poteze u zimskom prijelaznom roku rekosmo Mr. Footballu da je sad on ‘Mago di Umago’, aludirajući na stari nadimak Lina Červara, rukometnog izbornika. Od Nikoličiusa uvijek očekujemo potez više. I ne mislimo da je zimski ‘mercato’ već zaključio. Nije mu smetalo...

Četiri puta 30 minuta

A detalji utakmice s Fehervarom jesu da se igra u petak točno u podne, u 12 sati na starom mjestu, na igralištu lokalnog ligaša Umaga, ali – četiri puta 30 minuta!

Utakmica s produžecima, u dnevnom terminu, a ‘usitnjena’ kao košarkaški meč. Po četvrtinama. Nema sumnje da će svi nogometaši ‘bijelih’ na dispoziciji opet dobiti priliku, samo je pitanje s koliko će ih minuta počastiti trener Mislav Karoglan. I kad počinju ‘leteće izmjene’.

Dvoboj s Fehervarom posebna je proba, 120 minuta, stiže samo dva dana nakon meča protiv Aluminija, a u četvrtak su dakako odrađeni i treninzi u dvije grupe.

Vrijeme je sunčano, odnosno vedro, hladno je posebno navečer, Antalya bi bila toplija, za nijansu, ali i tamo je znalo biti studeno navečer, i te kako... Bitno je samo kako se pripreme odrade, a uvjeti se čine – idealni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:08