StoryEditor
HajdukNamjerno udaranje

Moralna pobjeda Bijelih: 'Oko sokolovo' potvrdilo da je Osječanin Grgić morao biti isključen

Piše R.R.
15. travnja 2019. - 23:14
hajduk_osijek19-070419

Kako se boriti protiv sustava u kojem nemaš niti pravedan medijski tretman, provlačilo se to pitanje tijekom nekoliko dana jer u analizama nogometnog kola nigdje nije prikazan dvoboj braniča Hajduka Domagoja Bradarića i napadača Osijeka Alena Grgića koji je tom prilikom rukom udario po licu igrača Bijelih.

Spominjao se taj detalj u kontekstu isključenje Mije Caktaša u dvoboju protiv Dinama, sličan start je bio i pomno analiziran. Pa kad je takva situacija, pritisak i nije loš. Onako presingom na Oko Sokolovo.

Da, ovo je doista za isključenje, igrač Osijeka svjesno udara rukom igrača Hajduka u predjelu glave – potvrdio je i Mario Strahonja, oko Sokolovo u emisiji Stadion HRT.

Grgić nije dobio niti opomenu, a kamoli crveni karton kojeg mu je sudac Igor Pajač morao dodijeliti. Ali eto barem moralna pobjeda, prikazan je sporni detalj i situacija koja je očigledno bila na štetu Bijelih. Uz ispriku i zahvalu Hajdukovcima koji su podsjetili na ovaj događaj.

Inače jedan je detalj s dvoboja protiv Lokomotive trebalo prokomentirati, onaj iz 80. minuta kada je nakon ubačaja Gyurcsa Nejašmić zatresao mrežu. Iako u začetku akcije Nejašmić nije bio u zaleđu kasnije je nakon "prijenosa lopte" bio najbliži Grbiću i zgoditak je opravdano poništen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 12:51