StoryEditor
Hajdukpo 3250 kn

Mnogobrojni Hajdukovi treneri iz Akademije primili Vladine subvencije, mađu ugroženima i najbolji igrači Osijeka

3. svibnja 2020. - 11:42
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

I članovi Hajduka su među onima koji su tražili, a država im priskače u pomoć tzv. subvencijama, veliki je broj ljudi odlučio iskoristiti pruženu ruku, prijavili su se i određena sredstva dobili. Radi se o iznosu od 3250 kuna za ožujak, a to pravo mogu iskoristiti jer su im primanja umanjena zbog dobro nam poznate situacije oko krize zbog zaraze koronavirusom.

Već se pisalo kako su državne potpore za očuvanje radnih mjesta dobili Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek...

Između mnogih javili su se i sportaši pojedinačno, spominje se kako je Središnji državni ured za sport primio 533 zahtjeva za potporu i isplatio 3,4 milijuna kuna.

Poznati su i neki pojedinačni slučajevi, na primjer trenerima (i skautima) Hajdukove Akademije „Luka Kaliterna” odobrena je pomoć.

Na popisu su Mario Despotović trener Hajdukove B momčadi, zatim Andro Fistonić na funkciji zamjenika šefa Akademije, kondicijski treneri Toni Modrić i Šime Veršić, te čitav niz stručnjaka iz pogona „bijelih”: Danijel Vušković, Stjepan Radovančić, Darko Franić, Zlatko Jerković, Robert Jurica, Roko Kurtović, Siniša Šegović, Jure Srzić, Marijan Budimir, Mate Radić, Zoran Roglić, Dejan Tomić, Ante Tomić, Ante Puljiz, Mateo Bebić, Vinko Bego.

Naravno, nije to samo specijalitet Hajduka, javljali su se i ostali, kako je tko mogao i koristio priliku u ovoj nepogodi, na primjer na tom popisu je i Nenad Pralija koji je pomoćnik u selekciji „do 17” naše reprezentacije, pa u Dinamu trener kadeta Jozo Bandić, u redovima Rijeke treneri Danko Matrljan i Vjekoslav Miletić.

Iz redova Osijeka pojedini nogometaši su također posegnuli za tom mjerom jer imaju otvoren obrt i sami plaćaju porez, a prihodi su im pali za više od 20 posto, pa su se među njima našli i Mile Škorić, standardna pričuva u reprezentaciji, te Mirko Marić, golgeter lige, pa Petar Bočkaj, Tomislav Šorša itd.

Njima je Osijek plaće rezao sa 25 posto nepovratnog smanjenja.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 05:14