StoryEditorOCM
Hajdukkaljenje

Mladi veznjak je među Kopranima bio ponajbolji i na ljeto bi se mogao vratiti u Hajduk

Piše Slaven Alfirević
18. siječnja 2024. - 20:08

U Kopru nam je u žarištu bila igra Hajduka, druge momčadi "bijelih",  kako će se nositi s Kopranima, ali s druge strane barikade nije prošao nezamijećeno još jedan hajdukovac. U žutom dresu. Bio je to Tino Blaž Lauš.

Skrenuo je na sebe pozornost i uz strijelca Gabriela Groznicu, vezni igrač bio je svakako najzapaženiji među Kopranima.

A to puno znači i Hajduku, jer Lauš je igrač koji ide po posudbama, ali je stalno debelo pocrtan u bližim planovima "bijelih", uvijek između Hajdukove klupe za pričuve i posudbi...

Sad je išao u Koper samo zato što pravu minutažu ne bi mogao imati u Hajduku koji je u veznom redu kupio i iskusnog Laszla Kleinheislera i prava je gužva. Pa da Lauš ne čami čekajući na klupi, bolje mu je da igra. U Kopru. Kao što je već odradio posudbe u Posušju, Istri i Veležu, neka malo sad promijeni klimu i ode na sjever.

Zanimljivo je da je trebao/mogao u Široki u prvotnim planovima, ali budući da tamo više nije trener Marijan Budimir, Lauš je odabrao Sloveniju, otišao je u Koper. Zvali su ga, našli su zajednički jezik, već od prvih dana siječnja Lauš je među Kopranima i kako vidimo sjajno se snalazi.

Pratit ćemo i dalje nastupe Lauša da ne misli kako je daleko od očiju, daleko od srca. Evo za početak naznaka da Koper ide sad na pripreme u Antalyju. Nakon okršaja s Hajdukom spakirali su se, pravac Turska, oni imaju dosta vremena na raspolaganju jer im se prvenstvo "dežele" nastavlja tek u veljači.

Pa im sad slijede prave pripreme. I zalet Lauša da se još bolje učvrsti u redovima slovenskog prvoligaša. A na zadovoljstvo "bijelih" kojima je Lauš važan kao kadar do kojeg drže i već na ljeto bi ga mogli opet vratiti u Poljud.

Lauš je rođen na Svetog Patrika, 17. ožujka 2001. u Splitu i sa 23 godine bit će taman dovoljno zreo i "prekaljen" da se na ljeto vrati u konkurenciju "bijelih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:26