StoryEditorOCM
HajdukVelika nagrada Monzi

Mladi napadač Hajduka zabio pobjednički gol finalistu Lige prvaka. Jesu li na Poljudu pogriješili puštanjem na posudbu?

Piše F. V.
27. travnja 2024. - 16:39

Mladi napadač Hajduka Mate Antunović (20) zabio je pobjednički pogodak u 2:1 prvenstvenom trijumfu mlade momčadi Monze kod Milana. U 31. kolu talijanske Primavere Hajdukov napadač posuđen Monzi u kojoj nastupa za U19 momčad postigao je odlučujući pogodak u 70. minuti. Prethodno je u 36. minuti Liberali zabio za vodstvo domaćina, a izjednačio je Marras u 52. minuti.

Ova pobjeda je iznimno važna u borbi Monze za ostanak u ligi, a izborena je protiv momčadi koja je prije pet dana poražena i u finalu UEFA Youth League. Antunović je odigrao cijeli susret. ovo mu je već deseti ligaški pogodak, a zabio ga je u prvom nastupu nakon što je tri utakmice preskočio zbog zarađenog crvenog kartona i suspenzije koju je dobio.

Antunović je prošle sezone bio jedan od junaka plasmana juniora Hajduka u finale UEFA Youth League. Na putu do finala prošlosezonske UEFA Youth League Antunović je zabijao ključne pogotka u susretima protiv Manchester Cityja i Borussije Dortmund. Tada je Hajduk u polufinalu eliminirao baš Milan rezultatom 3:1.

Potom je ljetos Antunović posuđen Monzi. Produljio je tada ugovor s Hajdukom do ljeta 2025. godine i otišao na posudbu s druge strane Jadrana. Talijanski klub ima opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone za navodno 1,2 milijuna eura, a Hajduk ima pravo i na određeni postotak od odštete od njegovog eventualnog budućeg transfera.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:45