StoryEditorOCM
HajdukMiks zona

Mladi branič Hajduka ‘bez kočnica‘: ‘Želimo pobijediti prvo Dinama, pa onda i sve ostale do kraja i osvojiti prvenstvo‘

Piše Ivan Renić
22. ožujka 2024. - 20:17
Mostar, 220324. Stadion HSK Zrinjski. Prijateljska nogometna utakmica, HSK Zrinjski - HNK Hajduk. Na fotografiji: zagrijavanje igraca Hajduka prije pocetka utakmice, Lovre Kalinic.Ante Cizmic/Cropix

Utakmica je bila tvrda, napeta, dobar protivnik, igrali smo malo u oslabljenom sastavu, ali smo željeli uzeti pobjedu. Na kraj je ovo korektan rezultat – počeo je mladi branič Hajduka Šimun Hrgović.

Pripremate se sada za onaj glavni dio prvenstva, kakva su očekivanja?

- Nema se tu nešto posebno pričati, želimo pobijediti prvo Dinama, pa onda i sve ostale do kraja i osvojiti prvenstvo.

Oba su derbija već rasprodana, ulaznice su planule.

- Iskreno lagao bih kad bi rekao da ništa drugo ne bi očekivali. Uvijek je atmosfera na Poljudu veličanstvena, ali vidjeli smo da bilo kad idemo u goste da su Torcida i navijači uz nas.

Jednako kao i ovdje

- Stvarno je bilo lijepo i hvala svima koji su nas došli podržati.

Kapetansku traku u ovom dvoboju nosio je iskusni Lovre Kalinić koji je u samoj završnici prepustio mjesto mladom Paveli.

- Protivnik nam je bio po mjeri, momčad s puno iskustva koja je osvajala prvenstvo BiH i mislim da smo s našim mladićima jako dobro parirali.

Kako je bilo gledati tu mladu ekipu

- Pa dobro nisam baš starac, ali sigurno je bio užitak ih vidjeti na terenu, gdje možeš dati neki savjet i vidjeti da oni to prihvaćaju na najbolji mogući način. Bila je i moja želja da na kraju prepustim mjesto mladom Paveli, tako je bilo i u mojim počecima karijere. Dobiti koju minutu sigurno puno znači i ka jedan podstrek za dalje, za budućnost.

Hajdukovac u dresu Zrinjskog Filip Bradarić prokomentirao je dvoboj sa strane domaćina

- Mislim da je bila lijepa utakmica i drago mi je što je došlo ovoliko ljudi pogledati. Obje su momčadi željele igrati i nadigravati se što je najvažnije. Bilo bi dobro da je pao još koji gol sa obje strane, iako se imalo što za vidjeti i da su svi zadovoljni. I najvažnije od svega nitko se nije ozlijedio.

Kako je bilo igrati protiv Hajduka, koliko ste zadovoljni svojom igrom

- Stvarno sam uživao danas, pred ovoliko gledatelja, lijepo je odigrati ovakve utakmice. Vraćam se nakon ozljede i nadam se da ću skupiti što više minuta u budućnosti

Tu su još Kiš i Tičinović, bivši hajdukovci, razgovarate li o Bijelima u svlačionici

- Ma stalno, mi smo tu, navijamo za Hajduk. Pratimo sve što se događa u HNL-u i nadamo se toj tituli kao i svi ostali. Želim Hajduku da krene s pobjedama, da im se vrati taj pobjednički mentalitet i na kraju dođe do naslova prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:31