StoryEditorOCM
HajdukSTRPLJEN SPAŠEN

Mislili ste u nedjelju do Poljuda navijati za Hajduk kontra Varaždina? A tko kaže da će utakmice uopće biti!?

Piše Marko Bilić
14. kolovoza 2024. - 19:06

Veliki broj navijača Hajduka zasigurno u nedjelju planira do Poljuda. Sezona se polako zahuktava, u Splitu gostuje Varaždin, treće je kolo, početak u 18.50 sati, taman lipa ura predvečer kad sunce i sparina malo popuste. Očekuje se barem 25.000 navijača, iskustvo nas tako uči. Ali...

... ali, utakmice možda neće biti! Okej, pomislit ćete da vas zezamo, pa valjda bi se četiri dana prije znalo jel‘ se igra ili ne. Otkud sad to?

Priča jest na dugome štapu, ali je i posve realna. Naime, sve ovisi o rezultatima triju uzvratnih utakmica kvalifikacija Konferencijske lige. Poklopi li se da prođu Hajduk, Noah i Pyunik, nedjeljna utakmica Hajduk - Varaždin u Poljudu bit će automatski odgođena.

Hajduk, ako prođe slovački Ružomberok, u play off rundi čeka boljega iz dvoboja AEK - Noah. Bude li to klub iz Armenije koji, uzgred budi rečeno, ima prednost od 3:1 iz prve utakmice, lako je moguće da Bijeli svoju utakmicu u Erevanu budu igrali već sljedeći utorak, a ne u četvrtak.

Naime, rečeni Noah svoje utakmice igra utorkom zbog činjenice da i drugi klub iz tog grada (Pyunik) igra iste kvalifikacije. Dva kluba iz Erevana, Noah igra utorkom.

image

Marko Livaja

Ante Čizmić/Cropix

Priča uistinu izgleda "kibi dabi", ali nije nemoguća. Dapače, sudeći po rezultatima prvih utakmica vrlo je moguća. Da bi Hajduk igrao već u utorak moraju se poklopiti tri ishoda:

1. da Hajduk eliminira Ružomberok (prva utakmica u Slovačkoj 0:0)

2. da Noah izbaci AEK-a (prva utakmica 3:1 za Noah)

3. da Pyunik prođe Ordabasy iz Kazahstana (prva utakmica 1:0 za Pyunik u gostima)

Dakle, sve realno, sve moguće. Nekako je jedino škakljivo tko će proći u Ateni. Hajduk i Pyunik su favoriti, čekamo što će uraditi AEK i Noah.

Dogodi li se da prođu Hajduk, Noah i Pyunik splitski Bijeli gostovat će u Erevanu već u utorak, a nedjeljna utakmica Hajduk – Varaždin bit će odgođena jer Bijeli ne smiju igrati dvije utakmice unutar 48 sati! Već se zna i novi termin, a sve nam je potvrdio i povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni:

- Istina je. Moramo poštovati kalendar UEFA-e, a isto tako omogućiti Hajduku normalne uvjete za igranje u Armeniji. Obavijestio sam Hajduk i Varaždin, svi smo u dogovoru, čekamo kako će završiti ove tri utakmice. Nadamo se prolasku Hajduka, ali nismo najsretniji zbog odgode, tanki smo sa terminima. A i Varaždinci su u problemu, oni u Split dolaze dva dana ranije, u petak, već su rezervirali hotel – kazao je Brezni i otkrio kada bi bio novi termin utakmice Hajduk – Varaždin:

- Igralo bi se u prvom slobodnom terminu, a to je srijeda 18. rujna.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 21:24