StoryEditorOCM
Hajdukbijeli u umagu

Mihael Mikić: Čujem da Hajduk treba lijevo krilo, da im fali, to je mogao biti Brnić

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ
11. siječnja 2024. - 22:59

U Hajdukovu hotelu, zapravo u hotel Coral u Umagu odsjela je i momčad Celja, lidera slovenskog prvenstva. Njima su za kormilom dinamovci trener Damir Krznar i pomoćnik mu Mihael Mikić.

Nekoć je Krznaru pomoćnik bio i Zadranin, bivši igrač Hajduka Ferdo Milin, u doba Dinama kad je Krznar bio šef u Maksimiru, danas je Milin u Kuvajtu, ali su uvijek na vezi, u prijateljskim odnosima. Ali, sad su im se putevi razišli.

Krznara nismo "dekomodirali" pretjeranom pričom, ali Mikić nam je otkrio nekoliko zanimljivih detalja:

Meni kao dinamovcu nije drago da je Dinamo u zaostatku i da gleda u leđa Hajduku, ali je za hrvatski nogomet izvrsno da će prvenstvo biti krajnje uzbudljivo i neizvjesno. Dinamo ima problema, Hajduk ima šansu - iskren je Mikić.

No,  glavna točka razgovora postao je - Ivan Brnić! Bivši Hajdukov junior i prvotimac iz doba trenera Igora Tudora, ima tome već četiri zime.

Brnić mi je kao sin! - u trenutku će reći Mikić.

Brnić, bivši Hajdukov igrač, iz Poljuda je otišao u Dugopolje, pa onda u - u Maribor kad su tamo bili Krznar i Mikić. Brnić se potom iz dresa Maribora nakon sjajnih igara na poziciji lijevog krila lansirao u Olympiacos, postigao visoku cijenu u Grčkoj, odšteta od cca 1,3 milijuna eura!

- Čujem da Hajduk treba lijevo krilo, da im fali, pa to je mogao biti Brnić! Sad je u Olympiacosu, ali baš Brnić je taj tip igrača. Puno smo radili i usavršavali ga, mogu reći da sam se baš potrudio da ga individualno uzdignem i Brnić mi je na najbolji način uzvratio sjajnim igrama, k tome je ostvario unosan ugovor za sebe i odštetu za klub. Jako sam vezan za njega i sretan zbog njegova uspjeha. To je tako, nikad ne znaš tko će i kako uspjeti, ali pravi rad se uvijek isplati. Brnić m je zbilja kao sin - rekao nam je Mikić o bivšem hajdukovcu kojem je pomogao da uzleti u visine dok su zajedno bili u Mariboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:49