StoryEditorOCM
Hajdukhajdukov golgeter

Melnjak spreman za Španjolce: Kada prvi gol u koji svi vjerujemo padne, onda ćemo krenuti napraviti nešto još veće

Piše Frane Vulas
24. kolovoza 2022. - 19:40

Darija Melnjaka gledali smo u golgeterskoj ulozi, zabijao je po gol, nekad i dva na utakmici. Pa ga je dočekalo pitanje može li zabiti tri?

- Par utakmica nisam zabio, vrijeme je da već zabijem ha, ha. Bitno je da otvorimo utakmicu pogotkom i da napravimo ono što svi želimo – odgovorio je Melnjak. 

Melnjaka je dočekalo pitanje o umoru.

- Kada adrenalin preuzme tijelo, tada nikakav umor ne postoji. Za sutra smo svi spremni. Tko će i misliti o umoru ispred toliko ljudi u ovakvoj utakmici.

Lijeva strana na kojoj ste Biuk i ti funkcionira sjajno?

- U ovih godinu dana sve se ljepše osjećam u momčadi. Znam kome što odgovara. Zanimljivije je kada se događa nešto po mojoj strani. Sutra bi bilo lijepo kad bismo kombinirali i lijevo i desno i po sredini, da iznenadimo protivnika – kazao je Melnjak.

Što ste naučili iz prve utakmice?

- Poslije kasnih utakmica kasno i zaspemo pa puno i pričamo, pogotovo dok putujemo. Vjerojatno smo puno iskusniji nakon ove utakmice. Uglavnom smo znali njihove prednosti, gdje će nas pokušati nadmudriti. Dobar dio odgovara je u prvoj utakmici, gdje smo dobro otvorili susret, poveli, pritisli – kazao je Melnjak.

Koliko je opterećenje loviti tri razlike?

- Najbolje je i ne razmišljati mnogo o tome. Kada prvi gol padne u koji svi vjerujemo onda ćemo krenuti napraviti nešto veće – najavio je Melnjak.

Produžeci?

- Ako uđemo u produžetke onda ćemo biti dovoljno jaki psihički da to izdržimo. Mislim da nas ima više na ovom stadionu – smatra Melnjak.

Kakav je recept za čudo?

- Samo opušteno i dobro nagaziti od prve minute. Treba izdržati njihov pritisak, kada oni stisnu patiti zajedno, a onda zabiti dva i ako Bog da još i više – poželio je Melnjak. 

Jesi se ti okladio da ćeš zabiti sutra, kao Krovinović uoči utakmice s Vitorijom?

- Za prošle golove se nisam kladio, ali su mi poslije suigrači govorili da su znali da ću zabiti. Čekam sutra poslije utakmice nekoliko njih da mi kažu da su znali da ću zabiti – kazao je Melnjak.

Hoće li mnogo u kadru mijenjati Villarreal?

- Ako će i mijenjati opet će ti igrači imati veliku kvalitetu – uvjeren je Melnjak.

Ako Hajduk povede i u 80. minuti opet će biti u igri?

- Gol je dobrodošao, bila prva minuta ili 85. ili 89. minuta. Ali bitno je spriječiti i da oni zabijaju, zatvoriti im prostor – naglasio je Melnjak.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:25