StoryEditorOCM
Hajdukradosne vijesti

Melnjak otkrio: ‘Raduje me kad vidim koliko smo jaki, moguće je da se vratim prije kraja sezone, samo da me ne čuju...‘

Piše Krešimir Milić
9. veljače 2024. - 10:56

Dodjelu za Sportsko ime Dalmacije nije propustio ni Hajdukov lijevi bek Dario Melnjak. Bio je dio brojne delegacije ‘bijelih‘ koja je preuzela nagrade u dvije kategorije. Mladi Bruno Durdov je nada godine, a za momčad je izabrana Hajduka nakon osvojenog Kupa i rezultata u 2023. koju su zaključili na prvom mjestu jesenskog dijela HNL-a. 

Nastavak prvenstva za ‘bijele‘ nije započeo u skladu s očekivanjima. Zadržati prvo mjesto i na njemu završiti sezonu bio je logičan smjer i zadatak za jednu od najboljih momčadi Hajduka po imenima na papiru. Međutim, početak nije bio ni blizu onoga što je bio cilj jer su uslijedili poraz od Rijeke i remi s Osijekom. 

image

Ivan Perišić, Dario Melnjak, Nikola Kalinić i Lovre Kalinić

- Kako navijači, tako i mi igrači očekivali smo više. Sve je to ta euforija i nekako malo blokira, ja to sad sa strane mogu reći pošto se rehabilitiram. Nisam na terenu, a volio bih pomoći. Mislim da smo dali dobar odgovor i reakciju u Osijeku te da smo stvarno spremni s ovih par novih igrača kad se to sve uigra. Već sad u nedjelju imamo priliku da se zaborave prva dva kola. Evo i naši konkurenti zamalo su mogli lošije krenuti u prve dvije utakmice pa su u drugim poluvremenima preokrenuli. Sve je to još tu negdje i nismo ništa izgubili. Veseli me zapravo to kad uđem u svlačionicu vidjeti koliko smo zapravo jaki zajedno i koliko jedva čekaju nedjelju za pokazati svoje pravo lice. 

S obzirom na razinu očekivanja posljednje dvije utakmice su možda i najveća krizna situacija otkako je Melnjak u Hajduku.

- Svake godine su bile velike ambicije, a mi smo svake bili sve bolji i bolji. Ove smo objedinili igrački kadar i ambicije, tako da mislim da je nas najviše pogodilo ovo u protekle dvije utakmice. Nekako mi se klub čini puno zrelijim nego kad sam tek došao i zato mislim da smo na pravom putu.

Često je bio igrač odluke i jedan od glavnih faktora u momčadi Hajduka, a sad suigračima ne može pomoći s obzirom na to da se rehabilitira od ozljede koljena. 

- Malo je to sve drugačije. Trudim se van terena pričati sa suigračima i poslati neku motivacijsku poruku prije utakmice ili ohrabrujuću poslije utakmice. Nije lako, volio bih pomoći s druge strane pokušavam razumjeti i ove koji sam mnom gledaju, a i ove na terenu, pa pronaći neku sredinu. 

image
Ante Cizmic/Cropix

Rehabilitacija još traje, a zanimalo nas je kad bi se mogao vratiti na teren. Je li to možda do finala Kupa?

- Daleko je to, a volio bih najviše na svijetu. Da me ne čuju moji s kojima radim na rehabilitaciji, teoretski je moguće. Dosad je na rehabilitaciji išlo sve bez problema, ako se ovako nastavi sve bi moglo biti dobro. Prvih par dana nakon ozljede mi je stvarno bilo teško i rekao bih bolno, ali svaki tjedan nosi nešto novo. Nove vježbe koje su malo teže, ali opet zanimljivije i bliže onom što želimo – zaključio je Melnjak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:26