StoryEditorOCM
Hajdukpogledajte video

Marko Livaja najavio humanitarnu večer u Splitu: Vidimo se, Torcida ponovno slavi

Piše Sport SD
9. lipnja 2023. - 20:57

Ove subote, 10. lipnja u velikoj dvorani na splitskim Gripama, odigrat će se 9. kolo Hrvatske boksačke lige. Na programu će biti ukupno čak 77 borbi, s tim da boksačice kreću s prvim borbama od 9.30, a njihovi muške kolege od 12.30 sati. Glavni večernji program počinje od 19.00 sati sa 7 borbi seniora i jednom seniorki.

No, ono što osobito izdvaja boksačku subotnju večer na Gripama, nakon koje slijedi i službena promocija prvaka Hrvatske, Boksačkog kluba Torcida iz Splita, jest dobrotvorna nota cijelog dana, odnosno, ovog sportskog spektakla. Radi se, naime, o velikoj dobrotvornoj akciji pod nazivom “Boksači zajedno za KBC Split”. Nositelji akcije su Boksački klub Torcida i Hrvatski boksački savez, uz pokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije. Sav prihod od ulaznica, čija je cijena 5 eura, bit će namijenjen Kliničkom bolničkom centru Split. Akciju su podržali mnogi splitski sportaši, sportašice i klubovi. Od judašice Barbare Matić, HNK Hajduk, vaterpolskih prvaka države Jadrana iz Splita, prvog strijelca državnog vaterpolskog prvenstva Jerka Marinića Kragića, preko Anđela Šetke, kapetana Jadrana u šampionskoj sezoni, Karate kluba Dalmacija, a videom je navijače pozvao i kapetan Hajduka, Marko Livaja.

U humanitarnu akciju “Boksači zajedno za KBC Split” uključio se i ugledni makarski poduzetnik Mijo Pašalić, osnivač i vlasnik tvrtke Apfel Makarska. Pašalić se samoinicijativno javio i poželio putem donacije iskazati potporu i dati svoj doprinos humanitarnoj akciji koju vodi Boksački klub Torcida uz Hrvatski boksački savez. S plemenitim ciljem, a proslavljajući sport, za večeras u Splitu nema puno dvojbe - ispunimo Gripe s boksačima zajedno za KBC Split!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:10