stdClass Object ( [id] => 180142 [title] => Mario Garber: Eko - Hajduk! [alias] => mario-garber-eko-hajduk [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mišo Krstičević psuje igrače, ne da im da se pozdrave sa sucima, Krešimir Vlajčević dočekao ispade najnovije grešne generacije Hajduka, i Poklepovića se krivilo iz pozicije moralne vertikale Krešimira Vlajčevića, čovjeka koji je na jednoj funkciji duže od Tita, ili bi slikovitije bilo reći „duše od Mamića“… Lako je nizati bizarnosti i zanimljivosti s hrvatske nogometne scene. Šta fali paraleli da Europa ne zna koga oštrije kazniti, Hajduka s previše publike ili Dinama s premalo?

Ajmo dalje, Vlajčević se zgraža da Krstičević suce i uopće ljude iz naše nogometne organizacije naziva lopovima. Mora bit da se Vlajčević dao zamrznuti za vrijeme „afere Širić“ dok je drmao Maleš. Pa javno je pred cijelom Europom obznanjeno da kod Hrvata u lažiranju utakmica i potkupljivanju ne sudjeluju samo klupski čelnici nego baš najviše oni koji su etički, moralno, profesionalno i kako god hoćeš dužni štititi nogomet i njegovu pravdu. Kao što bi morao dublje razumjeti i naš Krešimir.

Bandić i Kerum

No, Vlajčevići su sitne ribe. Zato i jesu toliko dugo na jednome  mjestu. Jer nikad ne razočaraju novog vlasnika. Na višoj razini to je i Gobac, rukometni moćnik, ali ipak sitna riba bez političara. Što bi bio Mamić da mu nije bilo Bandića? Što bi mogao Hajduk da mu nema Keruma? Prema načelima iz logike (treći gimnazije Natko Nodilo 1968.) – onako kako Mamić i Dinamo imaju Bandića, tako Hajduk nema Keruma, pa čak ni onda kad je Svaguša Hajdukov Mamić. Definitivni zaključak iz logike glasi:

Mamić i Dinamo imaju i Bandića, i Keruma. Jer ako Dinamo ima Bandića, a Hajduk nema Keruma, onda Dinamo ima i Keruma. Uostalom, Bandić i Kerum su kompa. Zaleđe ilitiga Background of naša lipa Dalmacija. U svemu se slažu. Jedino ostaje nejasno kako su komunicirali dok je Bandić bio SDP. Ha-ha… U ta doba  smo i pali na Keruma, potukao se u sitne sate ka herojčina ispod gesla „Ništa kontra Splita!“.

A evo sad se može provjerit. Kerum mrcvari Hajduka s tom posudbom. I po mome intimnom stavu je Kerum u pravu (iako nije jer ga kao vlasnika Hajduka vuku druge obaveze) jer ima gladnijih od Hajduka koji povećava dugove bez rezultata, a davno su ga Jerkov i Kružić slali u stečaj da ozdravi. Da Kružić i Jerkov nisu zaustavljeni, Hajduk bi do danas uz pomoć neke braće Teletina iz Jakovitija, ili braće Žužul, sigurno već stigao natrag iz četvrte lige do ove falše platinaste Europe.

A Poljud bi recimo za titulu prvaka neke od tih ŽNJ-liga, bio krcat i za Zmijavce, bolje nego Dinamo za Porto. I takvog ekološkog Hajduka sa sela sigurno bi netko kupio ka kruva ispod peke.
Umjesto toga evo kruži priča da će se sudbina Hajduka riješit dovođenjem stručnog štaba u sastavu Poklepović – Vulić – Jarni. To mi reče Bukle, Ivica Hlevnjak. I to nekidan u Taverne. Otkad je Kerum rasturija Klub pomoraca (koji ga je simbolično i doveo na vlast), „pomorci“ su ka Palestinci – ostali bez svoje Zemlje i teritorija.

Jedan od punktova gdje lutaju i borave, to je Taverna kod Žele, sina od Mrkija, usrid grada, na Pjaci. Lokacija je na neki način  preuzela ulogu nekadašnjeg Gagina kafića na istoj pjaceti iza Lože, nekadašnje Gradske vijećnice. „Oduševila me ta vijest jer sam siguran da će ekipa provjerenih stručnjaka radit za Hajduk besplatno s obzirom na tešku financijsku situaciju u Poljudu“ – rekao je Bukle.

Inače, to vam je onaj legendarni igrač Hajduka koji mi je dao nezaboravni kompliment kad su ga na televiziji pitali o mojoj knjizi „Hajduk u sto i jednoj priči“. Bukle je rekao za mene da sam jedan od splitskih jebivjetara i da sam im zato svima drag. Dakle, Hlevnjaku se mora vjerovat. Uvjeren sam da onda i on dijeli mišljenje kako se moć Dinama odnosno Hajduka može mjeriti snagom potpore odgovarajućeg gradonačelnika, Bandića odnosno Keruma.

Zov Ukrajine

Možda ovome treba dodati da Kerum ipak nije političar. Njegovo blago nastalo je prije gradonačelničke karijere. Za razliku od Bandićeva. A to Keruma opravdava. Kerum je obratan od Bandića. Neka vrsta njegova reciprociteta. Jer koliko je Bandić dao politici, toliko joj je Kerum oduzeo. Pa mi je Kerum puno draži. Tako je Kerum i dobio naše glasove, kao Onaj koji će sravnit tu politiku magle sa zemljom, negirajući politiku potpuno, gore nego stranka Lista Velog mista.

I sad, nakon šta nas je Kerum prevario, pa uzeo čak i Klub pomoraca, primičemo se razjašnjenju kao u osvit zore, uz kratko piće, nakon kockanja u noćnoj smjeni. Kako će Kerum spašavat Hajduka kad je prijatelj s Bandićem koji glumi SDP-ovca neko vrijeme a dinamovca puno duže. To su apsurdi vladavine interesa. Trajna su jedino prijateljstva bez interesa. Jer interesi (koji se mijenjaju) upravo i ruše prijateljstva.

Vratimo se u prošlo tisućljeće. Zar nije bila ista stvar i u doba Tuđmanove Croatije? Šta su tu mogli hadezejci koji su postavljeni u Hajduk? Pa neće valjda navijat kontra Tuđmanove Croatije? I sad brzo natrag. Šta ima da je Sanader bio u kompi s Vlatkom Markovićem. Evo je prošla i godina u kojoj su njih dvojica morali organizirat prvenstvo Europe. Pa ništa. A zašto, sine, Platini? Sanader ti nije bježao kao Jadranka Kosor.

Sve je izgledalo tip-top. Pa ipak ništa. Interesi, interesi, zov Ukrajine i nogometnog euro-istoka, žednog tržišta.  Nije lako oprat lovu pred kućnim pragom, bolje je skočit do Praga. Ako ništa drugo barem radi simbolike. A gušt je i popit pivo u Fleka, vratit se „na misto zločina“… Odlazeći iz te rodne pivnice taksista mi reče:

„Pa vi ste zaboravili, mi smo zemljaci, nekad smo živjeli u istoj zemlji, s Praga u Split!“.       
A danas Europa ima Maksimovića rezerviranog za Dinamo kontra Vrapčeta, ima euro-Vlajčevića koji kažnjava Hajduka kad mu navijači prave prvorazredni scenarij koji bi bio nagrađen i u Cannesu, a nema nekog sličnog Vlajčevića koji bi kaznio Zemlju zbog neposluha što ne odlazi na stadion u Maksimiru kad tu gostuje Platinijev Moira Orfej.

Objašnjenje je jednostavno. HDZ je možda i zamišljen kao jedna probrana građanska stranka, drukčija od Partije, ali kako će dobit demokratske izbore ako nema dovoljno glasova. I to u zemlji bez gradova. Jer i gradovi su zapravo centri za izbjeglištvo nebrojenih seljana. E tako je HDZ postao nogometna stranka, jer nogometom se najviše igraju siromašni i djeca sa sela, dok su fini i pokondireni dečeci iz Zagreba haklali više za SDP. Gnušajući se od HDZ-ovih vlaja i vlajčevića.

Pa sad vi sociolozi udrite u teške priče, ali evo zašto je u Maksimiru bilo samo 4683 gledatelja. Zato što su ljudi gore ipak manje blesavi. A nogomet koji je Platini igrao i ovaj nogomet koji Platini prodaje – to su dvije sasvim različite priče. Osim toga, i lopovi drže do ugleda. Međutim, naši autohtoni lopovi srozali su im ugled. Odakle nam ta hrabrost da pomislimo kako i mi možemo krasti? Kao da lopovi nisu profesionalci. Treba za to imat i znanja, i zanata, talenta pa i neke (lopovske) etike. Davno sam na ovim stupcima priznao da nisam toliko pošten koliko ne znam krast. Profesore, lopove! Doktore, bando! Hm. Nemam talenta. A ni znanja. Treba i za to imat prof. dr. mr. fr. Sc….

mario garber

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kvadratura baluna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-09-22 17:21:43 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-09-22 23:28:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-09-23 15:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8286 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/09/22/spektar/PORTO_DINAMO21-180912[1].jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7717422 Threads: 3 Questions: 1628696834 Slow queries: 4838249 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111210444 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/mario-garber-eko-hajduk-180142 [printLink] => /sport/hajduk/mario-garber-eko-hajduk-180142?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 161474 [name] => kvadraturabaluna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kvadraturabaluna [link] => /tag/kvadraturabaluna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 162781 [name] => MarioGarber [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mariogarber [link] => /tag/mariogarber ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kvadratura baluna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mario Garber: Eko - Hajduk! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-15-34-19-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/22/spektar/PORTO_DINAMO21-180912[1].jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/22/spektar/PORTO_DINAMO21-180912[1].jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Mišo Krstičević psuje igrače, ne da im da se pozdrave sa sucima, Krešimir Vlajčević dočekao ispade najnovije grešne generacije Hajduka, i Poklepovića se krivilo iz pozicije moralne vertikale Krešimira Vlajčevića, čovjeka koji je na jednoj funkciji duže od Tita, ili bi slikovitije bilo reći „duše od Mamića“… Lako je nizati bizarnosti i zanimljivosti s hrvatske nogometne scene. Šta fali paraleli da Europa ne zna koga oštrije kazniti, Hajduka s previše publike ili Dinama s premalo?

Ajmo dalje, Vlajčević se zgraža da Krstičević suce i uopće ljude iz naše nogometne organizacije naziva lopovima. Mora bit da se Vlajčević dao zamrznuti za vrijeme „afere Širić“ dok je drmao Maleš. Pa javno je pred cijelom Europom obznanjeno da kod Hrvata u lažiranju utakmica i potkupljivanju ne sudjeluju samo klupski čelnici nego baš najviše oni koji su etički, moralno, profesionalno i kako god hoćeš dužni štititi nogomet i njegovu pravdu. Kao što bi morao dublje razumjeti i naš Krešimir.

Bandić i Kerum

No, Vlajčevići su sitne ribe. Zato i jesu toliko dugo na jednome  mjestu. Jer nikad ne razočaraju novog vlasnika. Na višoj razini to je i Gobac, rukometni moćnik, ali ipak sitna riba bez političara. Što bi bio Mamić da mu nije bilo Bandića? Što bi mogao Hajduk da mu nema Keruma? Prema načelima iz logike (treći gimnazije Natko Nodilo 1968.) – onako kako Mamić i Dinamo imaju Bandića, tako Hajduk nema Keruma, pa čak ni onda kad je Svaguša Hajdukov Mamić. Definitivni zaključak iz logike glasi:

Mamić i Dinamo imaju i Bandića, i Keruma. Jer ako Dinamo ima Bandića, a Hajduk nema Keruma, onda Dinamo ima i Keruma. Uostalom, Bandić i Kerum su kompa. Zaleđe ilitiga Background of naša lipa Dalmacija. U svemu se slažu. Jedino ostaje nejasno kako su komunicirali dok je Bandić bio SDP. Ha-ha… U ta doba  smo i pali na Keruma, potukao se u sitne sate ka herojčina ispod gesla „Ništa kontra Splita!“.

A evo sad se može provjerit. Kerum mrcvari Hajduka s tom posudbom. I po mome intimnom stavu je Kerum u pravu (iako nije jer ga kao vlasnika Hajduka vuku druge obaveze) jer ima gladnijih od Hajduka koji povećava dugove bez rezultata, a davno su ga Jerkov i Kružić slali u stečaj da ozdravi. Da Kružić i Jerkov nisu zaustavljeni, Hajduk bi do danas uz pomoć neke braće Teletina iz Jakovitija, ili braće Žužul, sigurno već stigao natrag iz četvrte lige do ove falše platinaste Europe.

A Poljud bi recimo za titulu prvaka neke od tih ŽNJ-liga, bio krcat i za Zmijavce, bolje nego Dinamo za Porto. I takvog ekološkog Hajduka sa sela sigurno bi netko kupio ka kruva ispod peke.
Umjesto toga evo kruži priča da će se sudbina Hajduka riješit dovođenjem stručnog štaba u sastavu Poklepović – Vulić – Jarni. To mi reče Bukle, Ivica Hlevnjak. I to nekidan u Taverne. Otkad je Kerum rasturija Klub pomoraca (koji ga je simbolično i doveo na vlast), „pomorci“ su ka Palestinci – ostali bez svoje Zemlje i teritorija.

Jedan od punktova gdje lutaju i borave, to je Taverna kod Žele, sina od Mrkija, usrid grada, na Pjaci. Lokacija je na neki način  preuzela ulogu nekadašnjeg Gagina kafića na istoj pjaceti iza Lože, nekadašnje Gradske vijećnice. „Oduševila me ta vijest jer sam siguran da će ekipa provjerenih stručnjaka radit za Hajduk besplatno s obzirom na tešku financijsku situaciju u Poljudu“ – rekao je Bukle.

Inače, to vam je onaj legendarni igrač Hajduka koji mi je dao nezaboravni kompliment kad su ga na televiziji pitali o mojoj knjizi „Hajduk u sto i jednoj priči“. Bukle je rekao za mene da sam jedan od splitskih jebivjetara i da sam im zato svima drag. Dakle, Hlevnjaku se mora vjerovat. Uvjeren sam da onda i on dijeli mišljenje kako se moć Dinama odnosno Hajduka može mjeriti snagom potpore odgovarajućeg gradonačelnika, Bandića odnosno Keruma.

Zov Ukrajine

Možda ovome treba dodati da Kerum ipak nije političar. Njegovo blago nastalo je prije gradonačelničke karijere. Za razliku od Bandićeva. A to Keruma opravdava. Kerum je obratan od Bandića. Neka vrsta njegova reciprociteta. Jer koliko je Bandić dao politici, toliko joj je Kerum oduzeo. Pa mi je Kerum puno draži. Tako je Kerum i dobio naše glasove, kao Onaj koji će sravnit tu politiku magle sa zemljom, negirajući politiku potpuno, gore nego stranka Lista Velog mista.

I sad, nakon šta nas je Kerum prevario, pa uzeo čak i Klub pomoraca, primičemo se razjašnjenju kao u osvit zore, uz kratko piće, nakon kockanja u noćnoj smjeni. Kako će Kerum spašavat Hajduka kad je prijatelj s Bandićem koji glumi SDP-ovca neko vrijeme a dinamovca puno duže. To su apsurdi vladavine interesa. Trajna su jedino prijateljstva bez interesa. Jer interesi (koji se mijenjaju) upravo i ruše prijateljstva.

Vratimo se u prošlo tisućljeće. Zar nije bila ista stvar i u doba Tuđmanove Croatije? Šta su tu mogli hadezejci koji su postavljeni u Hajduk? Pa neće valjda navijat kontra Tuđmanove Croatije? I sad brzo natrag. Šta ima da je Sanader bio u kompi s Vlatkom Markovićem. Evo je prošla i godina u kojoj su njih dvojica morali organizirat prvenstvo Europe. Pa ništa. A zašto, sine, Platini? Sanader ti nije bježao kao Jadranka Kosor.

Sve je izgledalo tip-top. Pa ipak ništa. Interesi, interesi, zov Ukrajine i nogometnog euro-istoka, žednog tržišta.  Nije lako oprat lovu pred kućnim pragom, bolje je skočit do Praga. Ako ništa drugo barem radi simbolike. A gušt je i popit pivo u Fleka, vratit se „na misto zločina“… Odlazeći iz te rodne pivnice taksista mi reče:

„Pa vi ste zaboravili, mi smo zemljaci, nekad smo živjeli u istoj zemlji, s Praga u Split!“.       
A danas Europa ima Maksimovića rezerviranog za Dinamo kontra Vrapčeta, ima euro-Vlajčevića koji kažnjava Hajduka kad mu navijači prave prvorazredni scenarij koji bi bio nagrađen i u Cannesu, a nema nekog sličnog Vlajčevića koji bi kaznio Zemlju zbog neposluha što ne odlazi na stadion u Maksimiru kad tu gostuje Platinijev Moira Orfej.

Objašnjenje je jednostavno. HDZ je možda i zamišljen kao jedna probrana građanska stranka, drukčija od Partije, ali kako će dobit demokratske izbore ako nema dovoljno glasova. I to u zemlji bez gradova. Jer i gradovi su zapravo centri za izbjeglištvo nebrojenih seljana. E tako je HDZ postao nogometna stranka, jer nogometom se najviše igraju siromašni i djeca sa sela, dok su fini i pokondireni dečeci iz Zagreba haklali više za SDP. Gnušajući se od HDZ-ovih vlaja i vlajčevića.

Pa sad vi sociolozi udrite u teške priče, ali evo zašto je u Maksimiru bilo samo 4683 gledatelja. Zato što su ljudi gore ipak manje blesavi. A nogomet koji je Platini igrao i ovaj nogomet koji Platini prodaje – to su dvije sasvim različite priče. Osim toga, i lopovi drže do ugleda. Međutim, naši autohtoni lopovi srozali su im ugled. Odakle nam ta hrabrost da pomislimo kako i mi možemo krasti? Kao da lopovi nisu profesionalci. Treba za to imat i znanja, i zanata, talenta pa i neke (lopovske) etike. Davno sam na ovim stupcima priznao da nisam toliko pošten koliko ne znam krast. Profesore, lopove! Doktore, bando! Hm. Nemam talenta. A ni znanja. Treba i za to imat prof. dr. mr. fr. Sc….

mario garber

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mario-garber-eko-hajduk-180142 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c35a8c758fd250361d853338b2b80e043eef950c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mario+Garber%3A+Eko+-+Hajduk%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-garber-eko-hajduk-180142 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-garber-eko-hajduk-180142 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kvadratura baluna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukkvadratura baluna

Mario Garber: Eko - Hajduk!

Piše PSD.
23. rujna 2012. - 17:22

Mišo Krstičević psuje igrače, ne da im da se pozdrave sa sucima, Krešimir Vlajčević dočekao ispade najnovije grešne generacije Hajduka, i Poklepovića se krivilo iz pozicije moralne vertikale Krešimira Vlajčevića, čovjeka koji je na jednoj funkciji duže od Tita, ili bi slikovitije bilo reći „duše od Mamića“… Lako je nizati bizarnosti i zanimljivosti s hrvatske nogometne scene. Šta fali paraleli da Europa ne zna koga oštrije kazniti, Hajduka s previše publike ili Dinama s premalo?

Ajmo dalje, Vlajčević se zgraža da Krstičević suce i uopće ljude iz naše nogometne organizacije naziva lopovima. Mora bit da se Vlajčević dao zamrznuti za vrijeme „afere Širić“ dok je drmao Maleš. Pa javno je pred cijelom Europom obznanjeno da kod Hrvata u lažiranju utakmica i potkuplji...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:34