StoryEditor
Hajdukčekajući odluku

Marin Brbić kuvertira odlazak? Ako doista ode i ne bude se dao nagovorit na ostanak, onda se otvaraju i ostala pitanja

21. srpnja 2020. - 17:58
Nikola Vilić/Hanza media

Ni današnji dan nije donio pomak u slaganju Rubikove kocke Hajduk, osim što se predsjednik uprave Marin Brbić vratio sa slobodnog dana na posao, a odluka o ostavci, odnosno odgovor na traženje Nadzornog odbora da ostavku povuče ostavljen je - do kraja tjedna.

Hoće li to biti već sutra, do kraja tjedna bi svakako moralo biti i to je ajmo reć sigurno. Nećemo dulje čekati, pa ni razdoblje sve do Ćakule s navijačima.

Zapravo, sve što ima čuti Brbić je čuo na Skupštini, pa kad se dojmovi slegnu, ako nas pitate, rekli bismo da je Brbić kuvertirao – odlazak.

Možemo i moramo na tu rečenicu staviti i upitnik, jer ona nema snagu izrijeke. Kroničara se, međutim, često pita za dojam, pa ako vas interesira naš dojam to bi bio takav odgovor.

Može se zahvalit Nadzornom odboru na podršci, ali kad ozračje nije unisono onda bi odluka da se povuče bila logična.

Ipak, strpimo se, uvijek su mogući preokreti, naravno i da članovi Nadzornog odbora imaju svoju težinu kad su tako čvrsto stali uz predsjednika i zamolili ga da ostavku povuče, pa nije lako ni njima dati odbijenicu.

Međutim, na Skupštini dioničara Udruga Naš Hajduk, sa svojom snagom i cca 25 posto dionica uskratila je podršku predsjedniku, odnosno nije prihvatila izvješće o radu, kako se to pravno formulira.

Ako Brbić doista ode i ne bude se dao nagovorit da ostane, onda se otvaraju i ostala pitanja, na primjer Mario Stanić, koji će potez on povući? Kao predsjednikov osobni savjetnik rekao je da će o tome misliti kad i ako do toga dođe.

Bude li Stanić dizao sidro, za njim će po svemu sudeći i sportski direktor Ivan Kepčija, došli su zajedno.

Međutim, sad već jurimo puno unaprijed i ne možemo sve složiti odjednom, sve ide svojim tijekom. U svakom slučaju, u tjednu smo odluke kad Marin Brbić prihvaća ili ne traženje Nadzornog odbora da povuče ostavku koju je podnio prošlog ponedjeljka, prije devet dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 14:07