StoryEditorOCM
Hajdukoko sokolovo

Marijo Strahonja o odluci suca radi koje je Hajduk ostao bez bodova: Ovo nije nogometni kazneni udarac i VAR se morao uključiti i popraviti grubu grešku suca

Piše D.Pe.
13. studenog 2022. - 22:34

U večerašnjoj emisiji HTV-a Stadion stalni sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je suđenje na jučerašnjoj utakmici Slaven Belupo - Hajduk:

- Pogodak Krovinovića je regularan i sudac Ante Čulina je donio dobru odluku jer se vidi da igrač Hajduka nema namjere igrati rukom, i lopta ga dotiče prelagano, također nema ni govora o prekršaju radi se o normalnom duelu - počeo je Strahonja

Nastavljeno je sa sukobom Solde i Livaje u 34. minuti.

- Soldo je zaslužio žuti karton, kao i Livaja u toj situaciji - kazao je Strahonja.

Potom je Livaja napravio prekršaj na Soldi.

- Livaja je leđima ušao u igrača, ovo je samo prekršaj. Nažalost događa se incident i pomoćni sudac je pogođen u predjelu glave. U ovakvim situacijama dogovara se liga-sastanak. Prvo pitanje je jeste li vi spremni za nastavak utakmice. Suci su pokazali da su spremni, što je hrabra odluka. Drugo pitanje je za policiju može li isprazniti dio tribine. Navodno to nije bilo moguće. Utakmica je bila nastavljena legalno. Do ovog trenutka je Čulina sudio vrlo dobro.

U vezi najspornijeg momenta na utakmici, radi kojeg je Hajduk uostalom ostao bez bodova, Strahonja je bio jasan

- Ovo nije nogometni kazneni udarac, obrambeni igrač kontrolira loptu. Obrambeni mora napraviti doskok, ali nažalost doskače na nogu napadača koji nije ni imao ni mogućnost igfranja loptom. Ovo nije kazneni udarac. Također je VAR mogao reagirati u ovoj situaciji. Što se tiče izvođenja Krstanovića, tu VAR nije trebao intervenirati. Ovo je greška samog suca Čuline - kazao je Strahonja.

Šta se tiče isključenja Sahitija sudački ekspert HTV je dao za pravo sucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 00:05