StoryEditor
Hajdukoko sokolovo

Marijo Strahonja o navlačenju majice na glavu igraču Hajduka na petercu: Mogli su svirati penal, ali Bel i VAR suci su dobro ‘osjetili temperaturu‘ pa nisu

Piše D.Pe.
15. kolovoza 2022. - 23:08

U večerašnjoj emisiji HTV-a Stadion stalni sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je suđenje na derbiju Dinamo - Hajduk.

- Dario Bel je u potpunosti zadovoljio, to je bila vrlo dobra prezentacija našeg suca, dijelio je kartone kako treba, osjećao utakmicu i može se reći da postaje vrlo dobar sudac koji je sjajno napredovao - kazao je Strahonja.

Komentirao je situaciju kod poništenog gola Dinama zbog zaleđa.

- Ovo je bila jako teška situacija, možebitno je bilo zaleđe od centimetar ili dva, VAR je dugo provjeravao i procijenili su da je zaleđe. Dao bi im povjerenje, generalno da bi se ovakve situacije sigurno procijenile potrebno je uvođenje preciznije tehnologije nego je mi imamo na našim stadionima - istaknuo je Strahonja.

Osvrnuo se na situaciju kod kornera za Hajduk kad je Perić srušio Grgića i navukao mu majicu na glavu...

- Vidimo da se nešto se događa, vidimo i obostrano povlačenje, a Grgić se povukao naglo i pao i ustvari sam je sebi skinuo majicu, definitivno da može se suditi penal u ovoj situaciji kad bi izolirali samo ovu situaciju ali ja ga nebi sudio jer lopta nije bila u fokusu, a i teško je suditi ovakav penal u derbiju. Po meni sudac Bel i suci u VAR sobi su osjetili temperaturu te situacije i pravilno odlučili da nije penal - zaključio je Strahonja.

Interesantno u vezi ove situacije je da je sudac Bel nedugo prije nje upozorio igrača Hajduka Aweziema oko povlačenja i naguravanja prije kornera, a sad je u duplo ekstremnijoj situaciji 'dobro osjetio temperaturu'....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2022 21:02