StoryEditor
Hajdukkritičan

Marijan Budimir nakon prolaska prve prepreke: Lijepo je igrati ovu Ligu prvaka, to su velike stvari

20. listopada 2021. - 21:12

Očito smo više mi bili zadovoljni impresijom pobjede Hajdukovih juniora, nego njihov trener Marijan Budimir. On teži perfekciji, pa premda je čestitao svima na okrugloj pobjedi, istakao je da su bili impresionirani ambijentom i nisu se stoga vidjeli automatizmi u igri, što je ozbiljan manjak da bude u potpunosti sretan zbog velikog događaja. I plasmana u drugo kolo.

- Čestitke igračima, stožeru i cijelom klubu. Nisam baš zadovoljan s ovom drugom utakmicom. Očito smo bili impresionirani ambijentom, prvi put smo igrali na glavnom terenu Poljuda. Nisu se vidjeli automatizmi, međutim momci imaju i opravdanje. Vidi se nedostatak utakmica. Zbog toga igra nije bila tečna kako inače zna biti i bude u našim nastupima - rekao je Budimir.

Shkendija se, kaže, dobro postavila:

- Protivnik nije imao želju da se nadigrava, da igra otvoreno. Forsirali su duge lopte i čekali prekid. Dobro je da smo se brzo vratili njihova pogotka. Nama je falilo puno više brzih akcija, više konkretnosti i uigranost da pokažemo. Prošli smo i s tim smo svakako zadovoljni - pričao je Budimir.

Idućeg vikenda Hajdukovi juniori igraju protiv Dinama u Zagrebu, pa se trener Budimir osvrnuo i na taj susret:

- Lijepo je igrati ovu Ligu prvaka, to su velike stvari. A da bismo došli u tu poziciju moramo biti prvi kod kuće, doma u Hrvatskoj. Odgođene su nam dvije utakmice i psihološki sad zaostajemo za Dinamom, ali jasno je što želimo - zaključio je Budimir.

Njegov kolega s klupe Shkendije Berat Imeri bio je gotovo zadovoljniji od Budimira:

Mi smo odigrali puno bolje nego u prvoj utakmici u Skoplju, taktički smo sada dobro parirali Hajduku, šteta da nismo barem nešto duže držali vodstvo nakon što smo poveli, nego smo odmah primili izjednačenje. Mislim da smo se pokazali kao dobar partner u igri, a koštale su nas neke pojedinačne greške, tako se to dogodi i ja se tome ne čudim, Hajduk je ipak bolji tim.

Nastavio je pod dojmom velikog događaja:

-  Ukupno sam zadovoljan jer smo bili dosta dobri u zatvaranju igre Hajduka, taktički postavljeni na velikoj sceni Poljuda. Ovo je za nas bilo i veliko uzbuđenje, a naišli smo na sjajno gostoprimstvo, Hajduk je uradio sve što treba da bude organizacija na visokom nivou i da se osjećamo ugodno. Zahvaljujem našim domaćinima od srca. Bio je to i lijep izlet, mada smo željeli i bolji rezultat. Sve u svemu pamtit ćemo ove utakmice i dolazak u Split i na Poljud, momci su presretni što su prikupili veliko iskustvo - rekao nam je Imeri, trener juniora Shkendije.

item - id = 1136645
related id = 0 -> 1146428
related id = 1 -> 1146425
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 21:21