StoryEditorOCM
Hajduku gol u gol

Lovre Kalinić za ‘Slobodnu‘ otkrio sve o ‘ratu za jedinicu‘ u Hajduku pa naglasio čega se nikad ne bi odrekao

Piše Krešimir Milić
10. srpnja 2024. - 14:13

Još jedna provjera prije povratka u Split ostala je pred Hajdukom, ona najteža protiv Fenerbahčea. Prije puta u Graz uspješno su ‘bijeli‘ na krilima mladosti apsolvirali susret s Ruh Lavovom, a nakon utakmice porazgovarali smo s kapetanom Lovrom Kalinićem, koji bi se mogao upisati i kao asistent kod drugog zgoditka Hajduka koji je spektakularno zabio Bruno Durdov.

Utakmica protiv Ruha je bila u malo kombiniranom sastavu. Bilo je jako vruće, ali i vi stariji koji ste nastupili, kao i ova mladost, pokazali ste da ne smeta ni vrućina te odigrali kvalitetnu utakmicu.

- Uvjeti su takvi kakvi jesu, ali jednostavno se moraš priviknuti na sve izazove koji su stavljeni ispred tebe. Mislim da sve više upijamo ideje trenera u samoj igri. Sigurno da još uvijek dolazi do nekih greškica, ali se zasad ne kažnjavaju i nadam se da će tako ostati te da ćemo naš stil igre unaprijediti svakim danom. Trener inzistira na tome i mi ga slijedimo.

Iako je do prvenstva nekih 15-ak dana, utakmica protiv Fenera se doživljava kao nekakva generalka.

- Sigurno jak protivnik. Europska ekipa, što ćemo pričati o Feneru kao klubu, radi se sigurno o velikom klubu. Ipak to je utakmica kao svaka druga i u kojoj želimo pokazati sve ono što radimo svaki dan i uvjeriti sebe da možemo slijediti trenerove ideje.

Na dobrom putu

Što se može posebno očekivati od te utakmice?

- Pa možemo očekivati, jednostavno rečeno, da sprovodimo ono što smo dogovorili kroz tjedan i što praktički svaki dan radimo, te taktičke zamisli. Mislim da smo stvarno na dobrom putu što se toga tiče.

image

Hajduk Ruh Lavov

Robert Matić/hajduk.hr/

Jesi li zadovoljan svojom formom?

- Iskreno, bez lažne skromnosti, mislim da stvarno treniram odlično. Dobro se osjećam, fit sam, zapet k‘o puška. Kažem, treniram i radim, dajem 100 posto, nekad čak i više, ali to je takav moj mentalitet i je ne odstupam od toga.

Borba za jedinicu je otvorena i dalje...

- Pa dobro, tu smo svi na broju, borimo se. Svatko se bori, ali cilj je zajednički, cilj je jedan i svi moramo puhati u isti rog ako mislimo nešto napraviti. Jednostavno samo takvim pristupom možemo očekivati da ćemo nešto napraviti.

Simulacija

Utakmica s Fenerom će biti i simulacija za ono što slijedi u prvenstvu pred publikom.

- Sigurno da je, ali mislim da imamo dovoljno iskustva u ekipi. Mladi momci moraju osjetiti taj huk s tribine jer sigurno je to zamah za njihovu budućnost. Neki će ostati, neki će ići, ja neću ulaziti u taj dio, ali sigurno da je lijepo da svi dobiju šansu i imaju svoj prostor za pokazati se. Sigurno će u toj utakmici biti i dosta izmjena tako da je to još jedna prilika svima da se pokažu.

Možda pohvala za ove mladiće koji su se upisali u strijelce protiv Ruha?

- Ma naravno. To su momci koji imaju kvalitetu, a mi stariji moramo biti ti koji će njima davati vjetar u leđa da se osjećaju slobodno. Da mogu uživati u igri, da uživati u nogometu. Mi ne smijemo biti ti koji će im vršiti presing za falivenu loptu ili promašaj. Zašto bi napadao nekoga ako je i on sam htio zabiti taj gol, ja mu moram biti podrška. Jedino na takav način će oni uz nas starije izrasti u prave cvjetove.

Ti si netko tko je već prošao put na kojem su oni danas iz Akademije u seniore i kroz posudbe. Što bi im savjetovao iz svog iskustva?

- Samo da ostanu mirni, daju sve od sebe, raditi i svaki trening upijati. Od svakoga možeš naučiti pa i onog lošega. Ja sam prošao treću, drugu i prvu ligu, a svugdje sam nešto naučio. Najveće bogatstvo nogometa je to što si prošao sve to i imaš iskustva kojim možeš podučiti mlađe i usmjeriti ih onako kako treba. 

image

Hajduk Ruh Lavov

Robert Matić/hajduk.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. kolovoz 2024 21:57