StoryEditorOCM
Hajdukhajdukova desetka

Livaja otvorio dušu: ‘Na terenu se samo gleda jesi li zabio gol‘, otkrio i kakvim savjetima pomaže mlađim igračima

Piše SPORT SD
20. veljače 2024. - 20:49

Tri su godine prošle otkad se Marko Livaja vratio u Hajduk. U te tri godine upisao se u povijest kluba, njegov utjecaj je nemjerljiv, a status među navijačima Hajduka je ravan božanstvu.

- Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za kojega navijam i živim. Nadam se da ću tu biti još dosta godina. Nisam ni očekivao da ću doći u Hajduk u tom trenutku, neke stvari se u životu dogode, stvarno sam sretan što je tako završila epizoda vanka i da sam se mogao vratiti - rekao je Livaja u razgovoru za Hajduk Digital TV.

Iako ne zabija kao prijašnjih sezona i dalje je nezamjenjiv za momčad Mislava Karoglana.

- Nitko ne gleda na terenu neke druge stvari nego samo jesi li dao gol i jesi li riješio utakmicu. To je danas postalo normalno. Bilo je perioda kad nisa dao pet, šest, sedam utakmica gol pa bi pisale novine. Ne opterećujem se s tim, radim za momčad. Nekad imaš trenutaka kad ti krene sve, svatko ima uspone i padove, svatko komentira te brojke, iskreno me to ne zanima previše.

Otkrio je i kakve savjete daje mlađim igračima.

- Uvijek im kažem ‘igraj kako si igrao i u juniorima‘. Ako netko ima dobar dribling, zašto da mu uskratiš tu njegovu vrlinu? Primjerice, kad je tu bio Stipe Biuk, ja bih mu govorio: ‘Nemoj uopće gledati gdje sam ja. Imaš odličan dribling, možeš proći jednog, dva igrača. Radi to u čemu si najbolji. Nemoj gledat da moraš meni dodat‘. Mislim da on još ništa nije iskoristio kakav je kapacitet. 

Otkrio je i kakav odnos ima s trenerom Karoglanom.

- S trenerom se znam od prvog dana kad sam došao na Poljud. Imali smo jako dobar odnos i kad nije bio trener Hajduka, kad je bio u Istri pa dobio otkaz, onda i kad nije radio. Dosta ljudi misli da je on trenutno u Hajduku jer je dobar sa mnom, čuo sam milijun takvih priča, ali te priče me ne zanimaju. Znam da je on dobar trener. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:01