StoryEditor
Hajdukslike iz bejruta

Libanonac u Hajduku, Bassel Jradi dobio je dobre vijesti: Dolje su mnogi moji rođaci i prijatelji, većina moje obitelji. Svi su dobro, hvala Bogu

8. kolovoza 2020. - 10:25
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Libanonac u Hajduku, Bassel Jradi dobio je dobre vijesti. Nitko od njegovih nije ozlijeđen u strašnoj eksploziji koja je sravnila sa zemljom znatan dio Bejruta.

Jradi je libanonski Danac, u Hajduk je stigao iz Norveške, ali zapravo je Libanon njegova prava domovina. Uostalom njih je odabrao kad se trebalo svrstati za koju će reprezentaciju nastupati. Nije izabrao Kopenhagen, nego Bejrut.

Možete misliti kako su i u Hajduku ustreptali videći da grad njihova suigrača, nogometaša, trpi razorne posljedice strahovite razorne eksplozije. Kakva se samo „gljiva” nadvila nad gradom, kako su stakla popucala od udara zračnih valova... Video je postao viralni hit, kad ga „Bazel” pogleda, strese se svaki put.

- Kad sam upalio mobitel odjednom me zasulo nebrojeno poruka. A kad sam vidio snimke što se dogodilo, nisam mogao vjerovati.

Bili su to trenuci straha, zebnje za rodbinom, samo je manji dio u Danskoj...

- Dolje su mnogi moji rođaci i prijatelji, većina moje obitelji. Svi su dobro, hvala Bogu. Mi smo snažan narod, otporan, naučili smo na mnoge probleme kroz povijest, pa ćemo se i sad oporaviti. Opet ćemo krenuti naprijed. Jedva čekam okupljanje reprezentacije pa da dođem i vidim Bejrut. To je prelijep grad, zacijelit ćemo mu rane – poručio je Libanonac iz Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 12:54