StoryEditorOCM
HajdukSvatko misli svoje

Legende Hajduka ‘ratuju‘ oko Perišića: ‘Sramotna izjava Gattusa! A katastrofalna igra?‘; ‘Svaka mu čast na iskrenosti!‘

Piše Slaven Alfirević
15. kolovoza 2024. - 08:39

Glas veterana, glas legendi Hajduka. Evo kako pojedini istaknuti prvotimci "bijelih" kroz razna razdoblja gledaju na sukob Gattuso - Perišić, sva trojica vrlo iskusni i s dugotrajnim stažom u Hajduka, ne samo kao nogometaši. Dakle, posebno senzibilizirani glede onoga što volimo kazati - veličina kluba.

Kako im je odjeknuo konačni rasplet poljudskog gropa što ga je sportski direktor "bijelih" Nikola Kalinić mačem razrezao (kao Aleksandar Makedonski Gordijev čvor), te objasnio da Perišić odlazi, transferom ili sporazumnim raskidom ugovora, manje je važno, tek jasno je da - odlazi. The end.

image

Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

Dražen Mužinić nam kaže:

- Sramotna je izjava Gattusa u Zagrebu nakon susreta protiv Lokomotive kad otkriva što su Perišić i on razgovarali u četiri oka?! To se tako ne radi pred javnosti, to je stvar interna stvar kluba, o tome Gattuso treba reći "pitajte upravu kluba neka oni objasne". A njegovo je samo da nam komentira katastrofalnu igru kakvu mu prezentira momčad.  Nije korektno da trener iznosi sve što je rečeno između njih. U Perišićev rad ne sumnjam niti jedan posto. On je super kvalitetan profesionalac, znajući ga od malih nogu, još kao pionira iz omladinske škole Hajduka. Ovo nije dobar potez kluba niti je preporuka za buduće dolaske i povratke u Hajduk, kao što pišem i veliki minus treneru. Uprava je kasnila i onda su na kraju okrenuli oštricu Perišiću što je vrlo nekorektno. Najlakše je okrenut masu protiv legende. A Perišić jest legenda, jer ako je igrao malo za Hajduk, svi smo bili ponosni i svojatali ga kad je nizao uspjehe i igrao sjajno za našu reprezentaciju - rekao je Mužinić.

image

Gennaro Gattuso

Paun Paunović/Cropix

Zoran Vujović nam je rekao:

- Malo mi je smiješno sve skupa gledajući sa strane, smiješno, da nije žalosno, jer nisu ovo potezi ozbiljnoga kluba. Čudnovat mi je i trener, tjera rigidnu disciplinu, a ona, znam to iz iskustva, proizlazi iz straha!  Treneri moraju biti bolji psiholozi, a Gattuso je sebi stavio visoke ciljeve i standarde discipline. Malo je to i pretjerano, govorim iz iskustva igrača koji je ipak prošao neke trenerske veliIčine, Ivića, Mladinića, Nadovezu, Poklepovića... Mladinić je bio strog, ali je na treningu baca‘ i baze. Možda i Gattuso baca baze, ne znam, znam da puno urla, a zasad mi se čini previše rigidne strogosti. Što bismo mi imali od Blaža Sliškovića da smo provodili do kraja ne znam kakvu strogost?! Kad si vidio da se Mladinić šali na treningu, nakon što je bio iznimno strog u svlačionici, znali bismo da je i strašni Mladinić ipak samo čovik! Gattuso mora bit psiholog i drugačije postupat, sve je dao na disciplinu, to je u startu ok, naravno, ali ovakav slučaj s Perišićem morao je izbjeći, jer rasplet s odlaskom Perišića na ovaj način ne služi na čast klubu i žao mi je zbog toga.

image

Zoran Vujović i Ivica Dukan

Saša Burić/Cropix

Dragutin Ćelić, istaknut u posljednje vrijeme posebno aktivnošću u sekciji veterana "bijelih", rekao nam je:

- Ja bih se vratio na početak, s dvije stvari Gattuso me osvojio, kad je tek došao odmah je postavio zid preko hodnika da odvoji profesionalce od djece i žena koji tu prolaze na trening, uvijek je tu prometno i tijesno, izborio se da profesionalci imaju, da tako kažem, svoj odvojen život. Odmah je pokazao da želi uvest red i meni se pokazao kao pošten i čestit trener. Drugo, kad je Rakitić došao nije ga odmah stavio u momčad, nego neka prođe neki trening, kako je i red, a ne da odmah nastupi. I tu mi se strašno svidio, to su potezi pravog trenera koji zna posao i kako želi raditi. Neki igrači ranije, došli bi u utorak, u srijedu bi već nastupili, govorim figurativno. U slučaju Sahiti kazao je da mu je važniji obraz nego rezultat. I to mi se strašno svidjelo. Kad je sad dao izjavu u Zagrebu i to mi se svidjelo, jer je bila iskrena izjava, nije bila uvijena diplomatski. Rekao je, ljudi to vam je tako i tako. Sad se svi pitaju tko je krivac za sve ovo i rasplet brzog odlaska Perišića? Možda oni otprije koji su doveli Perišića nespremnog, ozlijeđenog i koji nije ni blizu 100 posto svojih mogućnosti, jeste li na to promislili? A na Perišića su stavili teret šampionskih ambicija i koječega što je u biti bilo pretjerano. U svemu tome, šteta je za odlazak Perišića, ali je Gattuso pokazao svojim potezima da poštuje red, rad i disciplinu i iskren je trener i na tome mu svaka čast - Ćelić stoji uz Gattusa i njegove postulate.

image

Drago Ćelić

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 15:21