StoryEditorOCM
Hajdukveliki dan

Legendarni kapetan nastup karijere slavi u nedjelju na Poljudu, što mislite koliko je za svoj Hajduk odigrao utakmica?

Piše slaven alfirević
17. svibnja 2024. - 21:30

Veliki je dan za Marija Maloču u nedjelju, vijest nije usko vezana za Hajduk, kao noćna novitad iz doma "bijelih", ali čim se radi o Maloči ima primjese - hajdukologije.

Maloča, dakle, u dresu Gorice slavi u Poljudu u nedjelju rijedak jubilej: igra 500. službenu utakmicu u karijeri.

Budući da je toliko privržen "bijelima", a što je pokazivao raznim prigodama i prošle godine, izravnim i nedvosmislenim izjavama i kad je bio u dresu Gorice (što pak ne remeti njegovu poslovičnu profesionalnost u poslu) sigurno će ga i splitska publika toplo pozdraviti.

Možda mu i cvijeće uruče na centru, a spiker Vedran Očašić najavi ga kao vlasnika velikog osobnog rekorda, te hajdukovca koji se pamti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Pet stotina službenih utakmica kroz karijeru impozantan je put, nanizao je najprije 233 nastupa za Hajduk, 174 puta odjenuo je dres poljske Lechije iz Gdanska, nastupio je 58 puta za njemački Greuther Furth i sad u dresu Gorice u nedjelju bilježi svoj 35. nastup.

Legendarnom kapetanu Hajduka, koji je podigao Rabuzinovo Sunce, kup što ga je Hajduk osvojio 2013. godine u dvostrukom srazu kontra Lokomotive velika je to nedjelja.

Ako je sad u dresu Gorice ostaje hajdukovac u srcu. A da su ga htjeli primit u povratku iz Poljske prošlog ljeta, možda bi i Hajduku sve bilo bolje ove sezone, makar su "bijeli" imali dobre stopere, barem se to ne može prigovorit.

Ali još jednog imat, kalibra Maloče, ne bi bilo naodmet...

No, nije to sad tema, puno se valova otad razlilo po splitskim plažama, pa nema smisla lamentirati.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Uglavnom, Maloča u dresu Gorice bilježi 500. nastup karijere baš u svome Poljudu, a skoro polovicu jubilarne brojke zavrijedio je s hajdučkim brojem 22 što je inače omiljeni zaštitni znak danas već 35-godišnjeg stopera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 12:56