StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Legenda Hajduka brutalna: ‘Ovi igrači ne mogu bolje, forsirajmo više svoje juniore, a pred Lekom je jako težak posao‘

Piše Frane Vulas
17. travnja 2023. - 09:25

Gost komentator legenda Hajduka i Rijeke Nikica Cukrov:

- Igrači Hajduka su se trudili, borili su se, ali to je to i na njih se jednostavno ne možeš naljutiti, oni ne mogu bolje. Ta pogreška kod prvog pogotka usmjerila je utakmicu odmah u početku. Bez Livaje bili smo totalno bezopasni. Nije bilo kreacije, ni prave lopte kojom bi se nešto napravilo. Momci su se trudili, ali nije imao tko to oplemeniti. Pred trenerom Lekom je jako težak posao.

Kod prvog gola je ispao Lovrencsics, Ferro je izašao, ali Vušković je tada išao zatvoriti prvu stativu, ostavio je bez nadzora svog igrača i ovaj je samo rekao dobar dan i zabio za 1:0. Moraš imati na oku i loptu i igrača. Da je to Vušković radio, da je Frigan morao pucati iz duela, ne bi tako lako zabio. Ali to je za Vuškovića normalno, on je još jako mlad. Pitanje je koliko je on sa 16 godina, kao praktično kadet, fizički spreman za ovaj ritam utakmica. A sigurno sve ovo što se događa oko njega, što se piše, na njega djeluje i psihički. Nije se lako sa svim tim nositi u njegovim godinama. Prenaglo se ušlo u sve to. S druge strane Pukštas je stariji i on mi djeluje fizički spreman.

Pokušavao je Leko trostrukom izmjenom, ali vidjeli smo to što ovi igrači mogu napraviti. To su igrači takvih karakteristika. Ako igrači nešto kao moraju dati, a uglavnom ne daju, to znači da to ne mogu dati. Možeš igrati jedan mjesec loše, ali onda igraš četiri mjeseca dobro. Ne možeš igrati jednu utakmicu dobro, pa četiri loše, pa onda opet jednu kako-tako... Onda ti nisi taj. Onda je i ovo što je napravljeno ove sezone, finale kupa i vjerojatno drugo mjesto, dobro.

U Hajduku se radi, uložilo se. Leko je odmah po dolasku rekao da mu treba pet igrača. Treba to pronaći, pitanje je ima li se mogućnosti za to. Imamo kvalitetnu generaciju juniora, treba forsirati svoje igrače. Mislim da bismo i s dva-tri kvalitetna juniora postigli isti rezultat ove sezone. Treba im dati priliku, na da nam jedan po jedan odu iz kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:18