StoryEditor
Hajdukciljana pojačanja

Kvalitetna opcija na poziciji desnog beka: Dino Mikanović vrlo je blizu povratka na Poljud, čeka se i portugalski stoper Ferro

27. siječnja 2022. - 22:49

Dino Mikanović (27) na pragu je povratka na Poljud. Bivši član „bijelih” već se u ovom prijelaznom roku neko vrijeme spominjao kao opcija Hajduka, kao potencijalna dodatna opcija na desnom beku uz Mađara Gerga Lovrencsicsa (33), ali se činilo kao da je u jednom trenutku ta opcija bila daleko, kako se smirivala sigurnosna situacija u Kazahstanu jer je u zadnje tri godine član tamošnjeg Kairat Almatyja. No, Hajduk bi Mikanovića, ali se igrač(a) treba i odvezati od Kairata s kojim je ugovorom vezan do kraja godine.

Hajduk je na desnom beku ove sezone uglavnom bio bez prave alternative za Lovrencsicsa koji je bio jedan od boljih igrača „bijelih”, ali je i najbolje partije pružao u prvoj polovici sezone. Mikanovića je htio i Osijek, klub iz kojeg je svojedobno 2012. godine i došao u grad pod Marjanom, jer su se neočekivano u Gradskom vrtu našli u velikom problemu zbog teške ozljede svoje prve opcije na toj poziciji bivšeg reprezentativca Karla Bartoleca, ali Mikanović je izabrao Poljud. Iz Hajduka je Mikanović 2015. prešao u danski Aarhus.

Nakon što je defenzivni veznjak Lukas Grgić (26) probio led, uz Mikanovića očekuje se kako bi Hajduk u nastavku prijelaznog roka trebao riješiti i dolazak portugalskog stopera Ferra (24) na posudbu iz Benfice. Ferro bi također bio ciljano pojačanje na poziciji koja je ocijenjena kao slabija točka u prvom dijelu sezone. S tom trojicom akvizicija zaoštrila bi se znatno konkurencija u momčadi, dobilo bi se i na kvaliteti i na širini kadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 14:24