StoryEditor
Hajdukna koju će poziciju

Krovinovića treba uklopiti u momčad čim prije: ‘On je pravi, najbolji vezni igrač i reprezentativni kapacitet. Hajduk je baš napravio sjajan potez‘

21. srpnja 2021. - 09:38

Angažiran je Filip Krovinović i nije došao sjediti na klupi, a ni Hajduk ga nije doveo, a da ne bi time naglasio svoje goleme ambicije.

Naravno, treba ući u formu, biti u redu na treninzima, ima puno i utakmica, vrijedi imat i širok ansambl. Međutim, jasno je da je Krovinović u statusu... Livaje. Doveli su ga da bi kvaliteta bitno poskočila.

Legenda kaže da je pod ovim ili sasvim sličnim uvjetima od cca milijun i pol eura odštete Benfiki Hajduk mogao uzeti Krovinovića i ranije, ali se nećkao...

Onda su vidjeli kako su odigrali protiv Lokomotive u Zagrebu (2:2) i odmah su ubrzali postupak s Benfikom, uzmimo Filipa! Doista je Krovinović u roku odmah došao iz Lisabona. Vedra srca i nasmijan, kao da mu je pao kamen sa srca.

I sad se navijači zabavljaju kako će Hajduk složiti momčad?

Krovinović može igrati na više pozicija u napadu, bliže centarforu, ali on može i “vozit” od šesnaest do šesnaest, Filipa pamtimo da je tako dobro znao igrati s obje noge, ima i vic u igri, imaginaciju.

Krovinović je najčešće igrao kao “desetka”, a to je sad pozicija koju obnaša Livaja ili pak lijevo krilo, a to je pozicija na kojoj se ustalio izrazito daroviti Stipe Biuk.

No, pogledajmo neke opcije u kojima bi se Krovinović mogao snaći:

1. Zadnji vezni

Prirodno je da na postavu koju smo gledali protiv Lokomotive Krovinović uđe umjesto mladog Čuića. Tako bi se u tandemu našli Vuković i on, kao što su u proljeće radili Fossati i Jurić. To bi bilo elegantno rješenje, a ofenzivna rješenja ionako već postoje.

2. “Desetka” 

To bi značilo da se Livaju gura u sami špic, pa bi onda Mlakar teže do pozicije, a kamoli mali Ljubičić. No, tu bi se Krovinović možda najviše razigrao.

3. Lijevo krilo

U preslagivanju sad i daroviti Biuk ima oštru konkurenciju, a nekoga od njih dvojice, Filipa ili Stipu slati na desno krilo nije baš idealno.

Nije nam vjerojatno da bi Jens Gustafsson preko noći 4 – 2 – 3 – 1 mijenjao u 4 – 3 – 3 s novim razmještajem figura, cijele pripreme je u Sloveniji gurao jedno i gdje će sad sve tumbati...

Zato Krovinovića vidimo u tandemu otraga s Vukovićem, točno bi podijelili posao, kako bi rekao Stanko Poklepović “začepi, otčepi” a ionako je cijela momčad Hajduka sasvim okrenuta prema naprijed.

Krovinović nema konkurenciju, došao je kao pojačanje, “box to box” igrač, obje noge, vic u igri i sad to treba uklopiti. Čim prije, tim bolje.

Branko Miljuš: On je reprezentativni kadar, može igrati gdje hoće

Branko Miljuš, bivši kapetan Hajduka i reprezentativac posebno je oduševljen dolaskom Krovinovića:

- On je pravi, najbolji vezni igrač i reprezentativni kapacitet. Hajduk je baš napravio sjajan potez i puno s Krovinovićem dobija. Filip je top-igrač i jedva ga čekam vidjeti da oplemeni igru. Može igrati gdje hoće...

item - id = 1114173
related id = 0 -> 1146132
related id = 1 -> 1146116
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 03:38