StoryEditorOCM
Hajdukopet nesuglasice

Kovačić: ‘Drugi kazneni udarac za Hajduk nije trebao biti dosuđen‘; Strahonja: ‘Čulina ga je ispravno dosudio‘

Piše SPORT SD
5. veljače 2023. - 22:01

Nogometaši Rijeke slavili su u Jadranskom derbiju, pobijedili su u utakmici 20. kola HNL-a na Poljudu Hajduk s 2:1 čime su Splićani upisali drugi ligaški poraz u nizu. Posebno je dramatična bila završnica u kojoj su dosuđena dva jedanaesterca, ali uz još nekoliko dvojbenih situacija.

Sudački ekspert Draženko Kovačić, inače kontrolor UEFA-e prokomentirao je na Maxsportu suđenje glavnoga suca Ante Čuline, ali i VAR sobe, pišu Sportske novosti.

- Prvi dosuđen kazneni udarac, vidi se da je napadač Hajduka uspio staviti nogu ispred obrambenog igrača i da ga je ovaj zahvatio s leđa i možemo prihvatiti odluku suca. Kod drugog je stav Komisije da nije trebalo biti VAR intervencije jer se ne radi o očiglednoj pogrešci suca, već je trebalo prepustiti odluku sucu na terenu. Ono što mu je ponudio na televiziji ne vidi se jasan kontakt. Stav Komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu i da nije trebalo biti VAR-intervencije. Pozivom je glavnog suca stavio u vrlo tešku situaciju.

Kovačić je još dodao:

- Vrlo zahtjevna utakmica za suca s obzirom na vrijeme, gdje se događa dosta nepredviđenih situacija i kontakata. Do same završnice je bilo izuzetno dobro suđenje.

Nije komentirao situaciju iz 60. minute, kada je Frigan u napadu napravio prekršaj na Simiću i prošao bez žutog kartona, koji bi mu bio drugi.

Marijo Strahonja je, pak, imao drugačije viđenje utakmice...

Sudački ekspert HTV-a u analizi susreta Rijeke i Hajduka (2:1) u fokus je stavio dva kaznena udarca koji su u 90., a zatim u 96. minuti dosuđeni za domaću momčad. Evo što je rekao o svakome zasebno:

- Definitivno mislim da je Kalinić kod prvog jedanaesterca išao iznuditi kazneni udarac, nije bio u mogućnosti doći do lopte i smatram da se ovdje VAR trebao uključiti i popraviti cijelu situaciju. Vidjeli smo da ga je i sudac svirao sa zadrškom i da nije bio uvjeren u to. VAR se trebao javiti i odlučiti da nema penala - rekao je Strahonja.

- Kod drugog kaznenog udarca je sve korektno, Livaja je prvi došao do lopte, vidi se i po usporenoj snimci da je dobio udarac po ispruženoj nozi. VAR je ovoga puta ispravno reagirao, Čulina je dugo analizirao i na kraju ispravno i hrabro pokazao na bijelu točku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 17:31