Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukprati se situacija

Koronavirus (zasad) nije prijetnja, HNL se igra: evo što su poručili iz Hajduka na temu eventualnog igranja derbija s Dinamom bez publike

Piše F. V.
27. veljače 2020. - 07:47
 Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Prijeti li i HNL-u igranje bez publike ili otkazivanje susreta uslijed “ulaska” koronavirusa preko granice iz Italije u Hrvatsku, slično kao što je to bio slučaj s one strane Jadrana u Serie A? 

HNS nije taj koji će donijeti inicijalnu odluku, već Nacionalni stožer civilne zaštite, Ministarstvo zdravstva. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na pitanje hoće li doći do odgoda utakmica kazao je kako se situacija stalno mijenja.

Božinović: Stalno smo u zasjedanju

- Stalno smo u zasjedanju i sigurno da su javna okupljanja dio o čemu intenzivno razgovaramo – rekao je Božinović.

Ovo kolo počinje već danas susretom Intera i Lokomotive. U subotu se igraju derbiji Osijek – Hajduk i Dinamo – Rijeka. A u idućem kolu već u srijedu igra se najveći derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

- Smatramo da u trenutku kada imamo dva potvrđena slučaja koronavirusa u Hrvatskoj nema potrebe potencirati navedenu temu – poručili su iz Hajduka na temu eventualnog igranja derbija s Dinamom bez publike. U slučaju da odluka bude takva da se igra bez publike u Hajduku će tražiti odgodu odigravanja tog susreta jer nijedan klub nema kup obveza u nastavku sezone.

#PRVA HNL#KORONAVIRUS U HRVATSKOJ#HAJDUK

Izdvojeno