StoryEditorOCM
Hajdukbijeli su u seriji

Koprivnica je često bila težak teren za Hajduk, a posljednje četiri utakmice na Apašu završile su istim rezultatom

Piše K. M.
14. listopada 2024. - 22:02

Prvi kvartal završio je uspješno za Hajduk i cilj je nastaviti u istom ritmu, a sljedeća postaja za ‘bijele‘ je ona na kojoj su se često saplitali baš u ova doba godine. Bilo je tu poraza i remija koji su i danas neobjašnjivi, kao i nepriznatih golova te čudnih kartona, a u ukupnoj sumi ostao je dojam teškog terena za Hajduk. Ne samo za Hajduk, jer znali su u Koprivnici ispratiti ‘velike‘ s poštenom porcijom. Evo zadnji je to osjetio Dinamo na koprivničkom gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš gdje je Slaven Belupo slavio s  4:1, a dva kola kasnije Rijeka se izvukla od tamo s bodom i da budemo pošteni moglo je biti drugačije da se sudac Mario Zebec nije oglasio kad nije trebao. 

No unatoč rušenju i kidanju bodova ‘velikima‘ ove sezone od Hajduka se očekuje isti ishod kao i na početku sezone. Protiv slavenaša su ‘bijeli‘ otvorili sezonu i slavili s 2:1, a kad bi gledali kao uzorak posljednja četiri međusobna susreta na Apašu ni u gostima to ‘bijelima‘ ne bi trebao biti problem.

Nije pogrešno konstatirati da su gostovanja u Koprivnici teška, ali ishodi u te četiri utakmice možda ne sugeriraju baš na prvu isto. Naime u sve četiri posljednje utakmice Slaven Belupa i Hajduka slavili su ‘bijeli‘ istim rezultatom i to s minimalnih 1:0. 

Ta serija je počela u kup-utakmici prošle godine u travnju kad je Hajduk pobijedio golom Marka Livaje iz jedanaesterca. Nastavilo se mjesec dana kasnije u susretu 35. kola sezona 2022./2023., a gol su kreirala dva igrača kojih danas nema u momčadi. Asistirao je tad Emir Sahiti za Jana Mlakara koji je zatresao mrežu u prvom poluvremenu i ‘bijeli‘ su zadržali taj rezultat sve do kraja. 

Ponovno je istim rezultatom Hajduk slavio prošle sezone, prije gotovo točno godinu dana. Bilo je to 13. kolo sezone 2023./2024. i strijelac u ovom susretu je bio Marko Livaja iz penala. Posljednji susret u kojem je Hajduk slavio na Apašu bio je prošle sezone u travnju kad se igralo 31. kolo HNL-a, a ‘bijeli‘ su u Koprivnicu tad stigli bez Livaje i pobijedili na kraju. Rezultat već znate koji je bio, a zabio je onda Aleksandar Trajkovski na asistenciju Josipa Brekala

Utakmica 10. kola HNL-a u Koprivnici na rasporedu je u nedjelju od 16 sati. 

image
Duje Klarić/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 22:08