StoryEditorOCM
Hajduksudački ekspert

Kontrolor UEFA-e objasnio sumnjive situacije: ‘Oba pogotka Hajduka poništena su s pravom! Prvi gol? Minimalno zaleđe‘

Piše Sport SD
29. siječnja 2023. - 21:56

Bivši međunarodni sudac, a danas kontrolor UEFA-e, Draženko Kovačić, imao je samo riječi pohvale za suđenje u ovom kolu SuperSport HNL-a. U emisiji Studio HNL na MaxSportu osvrnuo se i na dva poništena pogotka Hajduka u Puli.

Prvo je prokomentirao situaciju iz 36. minute kada je nakon VAR-intervencije poništen gol Dariju Melnjaku:

- Vidimo kao i u duelu Šibenika i Rijeke da je dosta nizak položaj te bočne kamere i sucima je vrlo teško utvrditi, zbog gužve na malom prostoru, koji je igrač obrane najbliži poprečnoj crti. U ovoj situaciji morali su pojedinačno mjeriti koji je igrač najbliži poprečnoj liniji kako bi u odnosu na njega utvrdili položaj napadača Hajduka. Mislim da je to Livaja u ovoj situaciji. Dobili smo crtu koja nam pokazuje da je jedno 10,15 centimetara u začetku akcije igrač koji je igrao loptom i vratio ju natrag u igru, bio u zaleđu.

Drugi gol Hajduku, onaj šest minuta kasnije kojeg je zabio Borevković također nije priznat zbog zaleđa.

- Odmah da utvrdimo da je u trenutku kada je igrač Hajduka glavom igrao loptu, vratar napustio svoja vrata i bio on pretposljednji igrač svoje obrane. U tom trenutku, u odnosu na njega se utvrđuje položaj napadača Hajduka. Koji je možda 40-ak centimetara u zaleđu. Ispred njega je jedan igrač Istre koji je zadnji, a pretposljednji u odnosu na kojeg se utvrđuje zaleđe napadača Hajduka je u ovom slučaju bio vratar. Ispravna odluka što se tiče zaleđa. Sve dobre odluke u ovom kolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 08:58