StoryEditorOCM
Hajdukjavni istup

Konačno se oglasio predsjednik Hajduka. Evo kojeg igrača klub prodaje i zašto Perišić nije ostao na Poljudu

Piše Sport SD
16. kolovoza 2024. - 20:22

Problemi koji su „napali“ Hajduk sa svih strana, nema pojačanja, prodaja je tanka, ispadanje iz europskih natjecanja i loš početak prvenstva sve su bili povod za predsjednik Hajduka Ivan Bilić ekskluzivno gostuje u Dnevniku Nove TV.

Negativnu atmosferu mogao je osjetiti i predsjednik Ivan Bilić, koji je nakon utakmice s Ružomberokom pretrpio i uvrede dijela navijača. Dan kasnije niti predsjedniku Biliću nije bilo ništa lakše, iako je prespavao onaj prvi dio šoka.

 - Nije ništa lakše danas nego jučer. Nazvao bih ovo neuspjehom jer svi smo očekivali da ćemo proći Rožumberok. U prvom poluvremenu bili smo bolji, gol je visio u zraku... No, neuspjeh. Neugodnosti u loži? Nije me ništa pogodilo. Ispričavam se navijačima i javnosti na neuspjehu. Jaka je emocija, mi smo se u klubu osjećali jadno, vjerujem da su se tako i navijači. Možda je koji predmet poletio, ali mene nije ništa pogodilo.

Tko je najveći krivac za slučaj Perišić?

- Teško je reći, to je nezgodan slučaj. Meni je žao, kao klub nismo odmah reagirali jer je to jednim dijelom interna stvar. Vjerovao sam da postoji šansa da se on i trener pomire, šansa pomirbe... Ta situacija nije bila toliko loša i nešto je što se događa u svlačionicama. Iz svlačionice su curile određene poruke prema medijima i to je malo povećalo negativnu emociju i podiglo nesporazum na višu razinu. To je jednim dijelom utjecalo da nije došlo do pomirenja.

image
Bruno Konjević/Cropix

Hoće li se većina velikih imena pitati "što to meni treba"?

- Ne strahujem za to, ali nije ni ugodno ni lijepo. Nadam se da ćemo kao klub ubuduće bolje reagirati i da se ovakve tenzije neće opet dogoditi.

Kakvo je financijsko stanje Hajduka?

- Primarni cilj bio je plasman u Konferencijsku ligu, to bi nam ostvarilo puno kvalitetniju financijsku situaciju. Ovo ispadanje znači da moramo prilagoditi budžet za iduću sezonu, financijska situacija nije loša, ali se na njoj treba raditi. Imamo u planu prodaju, trenutno smo u pripremi prodaje jednog igrača, Pukštasa konkretno..

- Imali smo plan u slučaju plasmana u Konferencijsku ligu da bi se mogli pojačati za jednu devetku, ali u ovom trenutku trebali bismo jako kvalitetno pogledati kako se pojačati. Ako bude kakva ozljeda ili ako budemo tanki na jednoj poziciji. Financijski, u ovom trenutku klub ne može priuštiti mnogo pojačanja.

image
Vojko Bašić/Cropix

Može li Gennaro Gattuso okrenuti situaciju?

- Došao je s iznimno puno energije u klub. Stopostotno se daje u taj rad i mora imati našu podršku. Vjerujem da će napraviti ono što je započeo.

Što reći na početna četiri mjeseca na ovoj poziciji, je li vam ikad došlo pitanje "što mi je to trebalo"?

- Shvatite me ispravno. Nema dana kad mi to nije došlo, ali nema ni trenutka kada mi ne pada na pamet koliko je bitno ovo što radim. U ovom klubu upoznao sam dosta kvalitetnih ljudi koji su prava snaga kluba, vjerujem da skupa možemo pomoći da Hajduk nastavi napredovati unatoč neuspjesima. Vjerujem da možemo podići klub na višu razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 20:24