StoryEditorOCM
HajdukNEMA VIŠE ‘OĆE-NEĆE‘

Konačno kraj sage! Priča oko dolaska Edina Džeke u Hajduk ovime je definitivno završena!

Piše Marko Bilić
9. srpnja 2024. - 07:26

Već mjesec dana traje saga o mogućem dolasku Edina Džeke u Hajduk. Navijači, mediji, turski, bosansko-hercegovački i hrvatski, svi se iz dana u dan bave ovom gorućom nogometnom temom.

Veliko je ime taj Džeko. Jest da mu je 38 godina na leđima, ali još je on klasa i za Hajduk i za cijeli HNL. Prošle godine zabio je 25 golova za Fenerbahče, najbolji je nogometaš BiH od njene nezavisnosti, svjetska zvijezda.

Hajdučki puk nada se dolasku nogometnog velikana, mada ima i onih koji nevoljko vrte glavom kada se spomene Džekina životna dob. Radije bi oni nekog mlađeg, a ne da Poljud postane, citiram, "luksuzno odmaralište za penzionere".

Većina javnosti ovaj transfer smatra nevjerojatnim, spektakularnim, ne samo za Hajduk već i za cijeli HNL, pa i šire.

Nagađanja sa svih strana traju već, evo, mjesec dana. Ali, bez konkretnih informacija. Kako su dani odmicali tako je Džeko bio "sve bliže Hajduku", gotovo da je već - potpisao za Bijele. Gotova stvar.

Pa smo "saznali" i koliko mu love Hajduk nudi, pola od onoga što ima u Feneru za koji ga ugovor veže još jednu sezonu, sve do kraja lipnja sljedeće godine, a to je oko dva milijuna eura. I ugovor na dvije godine.

Pa se kao "dokaz" iz rukava uzela i objava Edinove supruge Amre koja je, pazite sad, na Instagramu objavila fotografiju šalice kave (!) i pritom "označila Split". I ne samo to, nedavno je gospođa Džeko na vrećici nacrtala dva srca u bojama Hajduka, a kako je još prije toga potvrdila da bi voljela da njezin suprug zaigra za Hajduka, a ona s djecom živi u Splitu – imamo li pravo uopće sumnjati!?

Te šalica kave, te dva srca u bojama Hajduka... dokazi su tu. Ne trebamo biti genijalci poput Roberta Pauletića da bi iz ovih asocijacija otkrili konačno rješenje: Džeko je jednom nogom već u Poljudu.

image

Amra i Edin Džeko

Instagram Screenshot/

A i on sam je, još dok je zabijao za Manchester City, otkrio da bi jednoga dana želio zaigrati za Hajduk, da ga pali atmosfera Poljuda.

Još ako se zna da je u Romi igrao zajedno s Nikolom Kalinićem, sadašnjim sportskim direktorom Bijelih, pa u Interu s Ivanom Perišićem koji je upravo potpisao novi ugovor s Hajdukom na godinu dana, još je i kum i najbolji prijatelj sa Senijadom Ibričićem, velikim hajdukovcem...

Uz sve to, potezali su se argumenti sa svih strana, Edin voli Dalmaciju, u Dubrovniku i Splitu je razvio i privatni biznis.

Ugledni talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira objavio je da je dolazak Džeke u Hajduk skoro pa gotova stvar, a turski mediji da se zna i ponuda splitskog kluba u visini od dva milijuna eura po godini, pola od onoga što ovaj popularni nogometaš zarađuje u Fenerbahčeu, a to je 4.2 milijuna godišnje.

E da, zaboravio sam spomenuti i da ga Jose Mourinho, novi trener Fenera, ne vidi u planovima za ovu sezonu. Da ne računa na Džeku. Ova priča vrti se od prvog dana.

Iz svega navedenog "očito je" da Edin Džeko samo što nije stavio potpis na ugovor s Hajdukom.

Ali... uvijek postoji nekakav "ali". Izvor jako blizak Džeki otkrio mi je da od tog transfera - neće biti ništa. Čak štoviše, da Edin nikada nije bio ni blizu Hajduka! I da su mediji, pogotovo turski, citiram, "pretjerali u svojim neutemeljenim i neprovjerenim tvrdnjama, da je ponekad bilo smiješno, pa i tragično, to čitati".

Edinu Džeki je u Istanbulu jako lijepo, tamo ugodno živi sa svojom obitelji, ima još godinu dana ugovora.

"Brate, iskreno, on nikad nije bio ni blizu Hajduka".

Hoće li se u narednim danima dogoditi nekakav čudesan preokret teško je predvidjeti, ali, stvari vam ovako sada stoje. Tekstovi o Džeki ubuduće idu u rubriku "strani nogomet", a ne pod - Hajduk.

Sagi je očito - kraj.

image

Ivan Rakitić i Edin Džeko, velike želje navijača Hajduka

Afp
image

Senijad Ibričić, Aljoša Bašić i Edin Džeko

Miro Gabela/hajduk.hr
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. srpanj 2024 07:26