StoryEditor
Hajduknovi kiks posavca

Komentar Slavena Alfirevića: Ne bismo se čudili da se u Tudorovoj glavi pred Istru u četvrtak roje misli ‘a da stavimo na branku Ljubića‘?

7. lipnja 2020. - 09:11
Damir Krajač/Hanza Media

Josip Posavec, o kojem često lijepo pišemo kako je on Veli Joža, dovodeći ga u kontekst diva koji bi trebao pomoći Hajduku, spašavati ga, opet se prometnuo u – tragičara.

Primio je još jednom gol iz velike daljine i svejedno je hoćemo li inzistirati u opisima tipa provalija, popio je gol, probušilo ga...  U negativnom trenutku treba ostati dostojanstven, na razini, a ne cipelariti riječima.

Napokon, Hajduk je u njega uložio dovodeći ga kao reprezentativca iz Palerma, a danas-sutra bilo bi ga lijepo proslijediti i dalje iz prodajnog izloga.

Međutim. Kiksao je na način da se već za četvrtak i gostovanje protiv Istre u Puli ne bismo čudili da se u glavi trenera Igora Tudora roje misli „a da stavimo na branku Ljubića”?

Tudor je i u prvom mandatu znao mijenjati vratare, bili su to Dante Stipica i Lovre Kalinić. Vratar te kiksom poljulja, pa sad treba li i vratara iznova zaljuljati, vidjet ćemo do četvrtka.

Posavec je imao svoje uspomene i padove, bila je to dobra vijest da se konačno oporavio od ozljede vrata, sjećate se da je dugo pauzirao i da je za pogotke što ih je primio jesenas od Lovrića iz Gorice bila kriva i ozljeda, a ti su golovi, hoćeš-nećeš stajali ukupnog povjerenja u trenera – Damira Burića.

Vratar kiksa, trener je kriv. Vratar spašava i trener je - hadžija.

Koliko bismo manje secirali slabu igru „bijelih” da Posavec nije primio gol? Sa 0:0 lakše bi se probavilo negledljivih prvih 45 minuta što su prošli utaman.

Koliko je golova primio iz daljine? Kikseva? Zabio mu je Lovrić u Velikoj Gorici i to dvaput u razmaku par dana, Krstanović u Koprivnici, Andrijašević glavom na Rujevici, da se ne vraćamo na gol u derbiju protiv Dinama, kad je loptu samo odbio iz slobodnog udarca... Ili na slabu procjenu centaršuta u Bukureštu što je u zadnjim trenucima koštalo Hajduka prodora u Euroligu, što pamti Željko Kopić.

Posavec dobro prati igru, ima refleks, obrani i nemoguće i da ga sad hvalimo bi li pomoglo? Moment je da je opet grubo pogriješio i o toj činjenici su sigurno i jučer govorili i Tudor i Stanić i Kepčija..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. listopad 2020 12:47