StoryEditor
Hajdukšokantna eliminacija

Kolodvor Poljud: od 14 igrača iz europskog debakla protiv Gzire ostala - dva

22. srpnja 2021. - 08:19

Tobol je prva europska utakmica Hajduka na Poljudu nakon povijesnog debakla protiv Gzire United (1:3). Dvije godine i četiri dana nakon šokantne eliminacije “bijelih” od skromnih Maltežana Europa se ponovno vraća u grad pod Marjanom.

U međuvremenu je splitski klub prošle sezone imao još dva protivnika u kvalifikacijama Europske lige, ali se zbog promjene sustava natjecanja uslijed pandemije Covida-19 tada igrala samo jedna utakmica i u oba slučaja je bio gost, Renove u Sjevernoj Makedoniji i Galatasaraya u Turskoj.

A kada se prisjetimo tih teških dana u srpnju 2019., tko je tada sve bio na Poljudu, opet dobijemo dokaz o nedostatku kontinuiteta upravljanja, struke, igračkog kadra, kojem se mora stati na kraj (prije svega dobrim rezultatima na svim poljima). Predsjednik je tada bio Marin Brbić, a dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić, aktualni prvi čovjek kluba.

Sportski direktor bio je Saša Bjelanović, a trener Siniša Oreščanin. A protiv Gzire na Poljudu su tada istrčali: Duka, Bašić, Svatok, Lopez, Dolček (Juranović), Beširović (Kalik), Hamza, Jradi, Tahiraj (Jurić), Delić, Jairo. Od spomenutih 14 igrača, njih čak 12 više ne stanuje na Poljudu. Preostala dvojica Jairo i Dolček se ne očekuju večeras u početnoj postavi.

Bjelanovića su naslijedili Ivan Kepčija, pa i Mario Stanić u ulozi savjetnika predsjednika Uprave za struku, da bi ulogu sportskog direktora od početka ove godine preuzeo Mindaugas Nikoličius. Oreščanina je naslijedio Damir Burić, njega Igor Tudor, zatim je momčad vodio Hari Vukas, pa Boro Primorac, Paolo Tramezzani. U dvije godine sedmi trener je Jens Gustafsson. Dvije hajdučke godine zaista izgledaju jako dugo razdoblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:01