StoryEditor
Hajdukdossier Gyurcso

Kod Burića nije ni na klupi: Hajduk bi ga najradije negdje udomio, ali ne u bescjenje. Računica je jasna...

Piše Slaven Alfirević
21. kolovoza 2019. - 13:52

Adam Gyurcso upada u grupu TNT. Trenira, ne igra, trenira.

Davna je to šala iz Poljuda, od nekih starih generacija hajdukovaca, kad je strip Alan Ford bio na vrhu popularnosti i s njim čuvena grupa TNT, što doduše nema veze s nogometom, ali su se početna slova slavne družine iz mašte sjajno uklopila, te poslužila, da udreš brigu na veselje.

Pa kad bi se netko našao izvan kombinacija da nastupi, a uredno bi trenirao, prozvali bi ga – TNT.

Tako i naš junak Adam Gyurcso, trenira i ne igra. I opet trenira. Što će biti s njim?

Najprije ga je Damir Burić pred putovanje u Varaždin izostavio, a da nije pozvao pričuva koliko je mogao, bio je to prvi signal da nešto ne štima.

Odnosno, priča je postala razvidna, Hajduk Gyurcsa želi – prodati. Traži se Eva za Adama!

Kod Siniše Oreščanina Gyurcso je bio uglavnom standardan, da ne kažemo neizostavan, makar na Pohorju niti Siks nije bio sretan s Adamom i tražio je načina kako da ga razbudi.

Onda je Oreščanin smijenjen, a naslijednik Damir Burić postao svjestan da bi bilo najbolje da se putevi Hajduka i Gyurcsa već na idućem raskrižju – razdvoje.

No, prijelazni rok traje, a novosti nema, Hajduk bi zacijelo volio da inkasira 800.000 eura kako bi sve svoje uloženo vratio i preplatio, ali vrijeme do 31. kolovoza curi, takvih ponuda očito nema, a da sad spominjemo s koliko bi Hajduk bio minimalno zadovoljan, ispalo bi da rušimo cijenu.

Priča s Borjom Lopezom je slična i poučna, na kraju je Lopez otišao u Sporting Gijon za sumu od cca 80.000 eura, možda i nešto manje, samo da ode...

Gyurcso je u trenutku bio pun pogodak Marija Branca u proljeće 2018. godine, kad ga je doveo iz Pogona iz Sczecina. Onda je bio i pun pogodak za Sašu Bjelanovića kad ga je otkupio iz Pogona i stavio u Hajdukovo vlasništvo, uložilo se u njega minutu prije nego što će tadašnji predsjednik Jasmin Huljaj zavrnuti špinu i obustaviti kupovine, te naložiti – prodaje. Ili pak razvojni kredit... 

Istodobno, u suprotnom pravcu u Poljsku je krenuo Zvonimir Kožulj koji sad birljira u Pogonu (usput, tamo sjajno brani i Dante Stipica). Kožulj je otišao za 300.000 eura odštete, a Gyurcso je doveden za 450.000 eura i može se reći da su se ti poslovi preklopili, mada nikad nije rečeno da su se “prebili”.

Ono što ne valja jest da je Gyurcso sa svojim amplitudama i sinusoidom gore-dolje već neko vrijeme u dubokom zaronu i procjena je da Hajduk treba svježih igrača, a na Gyurcsu ajmo barem nešto smanjit štetu.

Prijelazni rok traje još desetak dana. A Gyurcso nije ni na klupi?!

Je li ga čuvaju, da se ne ozlijedi? Logičnija bi nam bila poruka da je ipak na klupi... Ali, dobro, ne možemo ni mi bit sol i papar za svaku juhu, solit i paprit svaku odluku. Burić je rekao da neće skidati u dres one koji ne žive 24 sata “za istu, našu stvar”. To je bilo a propos izostanka s putnika za Varaždin.

Gyurcsu ugovor traje do 2021. godine, a uživa godišnju plaću od cca 180.000 eura.

Ako je došao prije godinu i pol, a odšteta je bila 450.000 eura, jasno je da ga Hajduk ne bi dao budzašto, kako bi se reklo, u bescjenje.

Dajte nešto za Adama! Dobar je u početku. Kasnije potone. Za Hajduk je odigrao 55 utakmica u kojima je zabio 12 golova te upisao 14 asistencija što je više nego solidna statistika za krilnog napadača.

#HAJDUK#ADAM GYURCSO

Izdvojeno

06. srpanj 2020 18:12