StoryEditor
HajdukPrvi strijelci

Ključni dvoboj Jadranskog derbija: koja je lažna 'devetka' prava

20. travnja 2019. - 14:30
lokomotiva_hajduk10-140419

Jadranski derbi kao sudar lažnih devetki, ali zapravpo super-strijelaca, s jedne strane Hajdukov Brazilac Jairo, de Macedo da Silva, s druge strane Riječanin Jakov Poljiuć, koji je zapravo Vinkovčanin i u trenutku karijere kroz Lokomotivu i Inter Zaprešić mjerkao ga je i Hajduk, nije da nije. Ili ga je samo zastupnik Ivan Cvjetković poznat i kao Tarzan pocrtavao kao buduću snagu našeg nogometa, pa tko se zalijepi. Hajduk, kako vidimo, nije trznuo, niti se da ga uzme - drznuo. Možda mu je danas krivo. Puljić je krenuo u Rijeku. A sad gleda s vrha liste strijelaca!

Zanimljiv nam je njihov okršaj na daleko, Jairo vs. Puljić, sa suprotnih strana igrališta, makar se u taj okršaj "kod OK Poljuda", točno u 19 sati večeras može uključiti i Mijo Caktaš. Glede utrke na vrhu tablice strijelaca.

Puljić 14, Jairo 11. Caktaš je blizu sa 10, ali Mijo stiže iz drugog plana i nije nam u fokusu ove priče.

Obojica, dakle, nisu izraziti centarforovi, u smislu vođe napada kao što je to bio jedan Pero Nadoveza ili Marko Futacs. Jairo je više krilni napadač, kako to Oreščanin preferira, dok je Puljić u vršak Bišćanova 4 – 1 – 4 – 1 sustava uskočio premda je u biti polu-špic. Voli nadasve asistirati.

Puljić je više ofenzivni vezni. Ali ima osjećaj za gol koji ga je krasio posebno kad se iz Cibalije (tamo ga je u vatru ubacio Mladen Bartolović, bivši napadač Hajduka, ali doduše i Dinama i Zagreba) preselio u Lokomotivu, odakle su ga posudili u Inter Zaprešić. Tamo se raspucao.

Dotle je Hajduk imao Ohandzu, Saida, Futacsa... i nije mario previše za Puljićeve golove.

Vidjet ćemo Puljića na sceni Poljuda koliko će se snaći, a Hajduk prijeti Jairom. Najbolje što se Hajduku dogodilo u eri Saše Bjelanovića.

Kroz nišanske sprave Jaira i Puljića ogleda se i jadranski derbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 03:45