StoryEditorOCM
Hajduk(A)Ferra Pezzi (2)

Kaštelani na nogama, brane Livaju i društvo! Edo Pezzi ih je nespretno ‘zakačio‘, a evo koga su sve dali Hajduku

Piše Ivan Renić
22. ožujka 2023. - 15:12

- On je reka šta je reka, pravi se mangup, doša je iz Portugala, a ne može igrat ni u Kaštelima, propa je svugdi, a dili lekcije našoj dici – kazao je Edo Pezzi, referirajući se na nespretnu Ferrovu izjavu o juniorima.

Međutim, potpisniku ovih redaka sporno je nešto drugo. Jasno je, dakako, na što je šjor Pezzi mislio – „baciti” usporedbu s nekim klubom, gradom... Ali zašto baš Kaštela? Zašto ime grada naslonjenog na Split koji je Hajduku podario toliko igrača? Ma što igrača? Velikana, majstora...

Zadatak nam je, dakle, ovim tekstom obraniti čast grada od „sedan mista”. Pa, ajmo redom. Evo, ne treba previše grebati po prošlosti. Današnji Hajduk? Marko Livaja! Dite Kambelovca i Lukšića. Mario Pašalić, Antonio Milić, Goran Jozinović, Mario Ćurić... Sve od reda Kaštelani koji su prve nogometne korake napravili pod paskom Ante Rajčića, kambelovskog rudara talenata.

Zavrtimo sat na prošla vremena. Mićun Jovanić, Slaviša Žungul, Ivica Vastić... Pa treba li dalje!? Ponavljamo, jasno nam je na što je Pezzi ciljao, a predmnijevamo i da mu namjera nije bila uvrijediti Kaštelane. No, spominjanje jednog od Hajdukovih glavnih vrela talenata u takvom kontekstu i nije bilo najsretnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 10:49