StoryEditorOCM
HajdukPress(ing)

Karoglan želi da Hajduk igra kao Đoković, otkrio je li pod Lekom momčad pretrenirana: ‘Ja sam Mister Nesavršeni!‘

Piše Frane Vulas
11. studenog 2023. - 10:34

Momčad Hajduka u nedjelju dočekuje Varaždin u sklopu 15. kola SuperSport HNL-a (16.30 sati). ‘Bijeli‘ će u tom susretu tražiti bodove kojima bi zadržali prednost na vrhu. Momčad trenera Mislava Karoglana ima tri boda više od Rijeke, ali i odigrani susret više u odnosu na konkurenta s Rujevice. Prednost u odnosu na Dinamo iznosi čak sedam bodova, ali klub iz Maksimira ima dvije odigrane utakmice manje.

Dan prije susreta tradicionalnu konferenciju za medije u novinarskom salonu na Poljudu odradio je Karoglan. Na početku je trener ‘bijelih‘ izrazio podršku kolegi iz Varaždina Mariju Kovačeviću kojem je dijagnosticiran karcinom pluća.

- Prije svega želim mu puno zdravlja i hrabrosti. Čuo sam se s ljudima iz Varaždinovog stožera i zaželio sam mu sreću. Vjerujem da će mu Bog dati zdravlja i da će biti sve dobro – naglasio je Karoglan.

Dojam je da Hajduk može samo izgubiti naslov, da ga Dinamo i Rijeka ne mogu osvojiti?

- Zanimljiva konstatacija – uzvratio je kolegi novinaru Karoglan.

- Tek smo odigrali 14 kola, to je zanemariv uzorak, tek je prošlo malo više od trećine prvenstva. Nismo još ni blizu, sve je to u bod. Dinamo ima i dvije utakmice manje. Nemamo nikakvih razloga da letimo, imamo puno posla. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Prije par kola smo bili pokojni, sada smo favoriti. Niti smo sad favoriti, niti smo tada bili pokojni. Zadnji sam na svijetu koji će poletjeti. Ne smatram se favoritom, ali ne bojimo se nikoga. Čeka nas Varaždin koji je baš dobra momčad, imaju duplo manje poraza od Hajduka. Mislim da sam s time sve rekao – naglasio je Karoglan.

Kako produžiti vrlo dobrih prvih 45 minuta u Osijeku?

- To je dobro pitanje, malo duža tema. Moramo biti bolji s loptom. Loptu nekada treba koristiti kao defenzivni alat. Ako nešto možeš prezentirati 45 minuta, zašto ne i 60 minuta.

Kakav je status Dolčeka?

- Bio je ozlijeđen, dobio je udarac u leđa. Zato nije konkurirao za momčad u Osijeku. Vraća se.

Vušković je zabio dva gola za juniore?

- Vuška je bio na klupi u Osijeku, normalno konkurira. Imam tri stopera koji su na vrhunskom nivou. Vuška je u statusu četvrtog stopera i smatramo da je bolje da igra za juniore. Ferro i Melnjak su out, a ove igrače koji su dvojbeni nećemo otkrivati.

Dojam je da momčad pada u drugom dijelu susreta. Jesu li igrači možda bili pretrenirani?

- Ne vjerujem. Imali smo to i prije. Nemam savršeni odgovor na to pitanje. I kada protivnik igra bolje, moramo neke stvari bolje raditi. U ove dvije godine nisam zadovoljan kako Hajduk igra tranziciju. Nismo ni blizu gdje bismo htjeli bit, ali nekako put pronađemo. Bitno je da idemo naprijed.

Varaždin je neugodna momčad?

- Jedini su uzeli bod na Rujevici. To je momčad koja koristi vratara kao libera, neke stvari rade bolje od ostalih. Vidi se da se igraju nogometa. Protiv Dinama su bez pobjede ostali u 94. minuti. Rasterećeni su, lijepo ih je gledati, teško ih je stisnuti – rekao je Karoglan.

Neobična je statistika da u prvom poluvremenu Hajduk ne zabija na Poljudu, a ispada da padate u drugim poluvremenima?

- Nisam taj podatak ni znao donedavno, rekli su mi za to. Ne dajemo općenito puno golova ni prije ni poslije - našalio se Karoglan.

- Najbitnije je pobijediti. Momci su malo umorni. U ovoj utakmici su apsolutno najbitnija tri boda.

Koliko će vam koristiti prvenstvena stanka zbog utakmica reprezentacije da se dignete za finiš prvenstva?

- Malo mi je predimenzionirana ta priča o kondicijskoj spremi.

U tom je trenutku poprilično jako zagrmjelo.

- Evo, istina je ha, ha. Jednostavno mislim da moramo raditi. Znam da je Ivan kvalitetno radio taj dio.

Ipak, Hajduk ne prima golove?

- Nisam baš time zadovoljan. Ne gledam obranu samo kroz to što nisam primio gol. Nismo ni blizu tamo gdje možemo biti – kazao je Karoglan.

Jesu li protivnici posebno motivirani na Hajduk?

- Nemam taj dojam. Vidim da su svi svako kolo motivirani. Neće Dinamo imati medeni mjesec u Rijeci. Mi imamo puno navijača koji nas prate i naravno da se svi onda ‘nalože‘ na nas. Naravno da je igrač dodatno motiviran kada je pun stadion.

Stalno u Varaždinu ima bivših igrača Hajduka?

- To su momci koji tamo traže priliku za probijanje. Tamo je bio Tonio (Teklić. nap.a.). Sada su tamo Šego i Škaričić. Uvijek ima tamo naših momaka, tamo se probijaju. Znamo kako je teško kada se okolo moraš ‘tući‘, probijati. Sigurno iz Hajduka imaju fundamente. Treba imati i malo sreće u nogometu da se to sve poklopi. Moramo zadržati break. Uvijek je priča kako Đokovića mnogi skoro dobiju, kako zna držati break, ili kada mu uzmu break onda ga on odmah vrati nazad. Veliki klub zna napraviti isto tako. Ovu bi utakmicu bilo idealno dobiti i završiti ciklus u dobrom tonu. Imam ludu vjeru u ove momke. Netko je jednom pametno rekao da je nogomet zbroj odluka, da nisi sam na terenu.

Igrači na posudbama, Vušković je zabio dva gola?

- Neka se čeliče. Vidim da je u Dugopolju bio bazen.

Hajduk je u završnici susreta branio prednost u Koprivnici, protiv Rudeša, u Osijeku?

- U Osijek se nisam zatvarao, pokušavali smo dati drugi gol. Koliko smo u tome bili uspješni... Svjesno smo malo pustili centaršut. Svaka strategija ima dobru i lošu stranu. Zatvorili smo se u Koprivnici. To je sve relativna stvar. Lani sam pogriješio u Kranjčevićevoj. Na poluvremenu nešto i na koncu utakmice.

Ako protiv Varaždina bude Hajduk vodio 1:0 hoćete li uvesti trećeg stopera...?

- Što god da radim, činim to da zabijem drugi gol... Ako tražite savršenog trenera, gledate krivu osobu.

Je li glavni cilj protiv Varaždina pobijediti, ostvariti i četvrtu ligašku pobjedu u nizu?

- Naravno, uvijek je cilj pobijediti. U Osijeku smo igrali dosta dobro prvo poluvrijeme i dosta lošije drugo. Igrači nisu strojevi. Pokušavamo sakriti mane i pokušavamo istaknuti ono u čemu smo dobri.

Mikanović?

- Mikanović je najvjerojatnije out i za ovu utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:30