StoryEditorOCM
Hajdukderbi za kraj

Karoglan u problemima uoči Dinama, malo tko je očekivao da će hajdukovci toliko ‘žaliti‘ za ovim igračem

Piše Ivan Renić
10. prosinca 2023. - 21:01

Jedno gostovanje u Zagrebu je prošlo. Vratio se Hajduk kući s bodom protiv Lokomotive. No, kontra Dinama još jače će se ciljati sva tri. Zaliha prednosti samo je “na oko” velika. Sedam bodova, dvije utakmice više i derbi pred vratima. Svjestan je toga trener Mislav Karoglan. Stalno to naglašava u svojim izjavama.

U pripremi okršaja s Dinamom posao će mu biti itekako otežan. Ostao je bez dvojice veznjaka. Mihael Žaper se ozlijedio i nećemo ga vidjeti sve do zimskih priprema kako sugeriraju prve procjene. Anthony Kalik pokupio je još jedan žuti karton što znači da je i on “out”. Što sad?

Bez eksperimentiranja

Kao najlogičnije rješenje nameće se “povratak” Nike Sigura u veznu liniju, dok bi njegovo mjesto na desnom beku trebao zauzeti Fahd Moufi. Čini se to kao najbezbolnija opcija, s najmanje eksperimentiranja. U vezi bi se tako našli Sigur i Filip Krovinović. U tom slučaju Rokas Pukštas bi bio na poziciji desnog krila ili isturenog veznog, ovisno o formaciji.

image

Anthony Kalik

Tom Dubravec/Cropix

Malo tko je očekivao da će hajdukovci toliko “žaliti” za Kalikom. Pod Ivanom Lekom bio je u sporednoj ulozi, jednom nogom već na izlaznim vratima iz kluba. No, Karoglan ga je oživio. Proigrao je Kalik, vrlo dobre su njegove role kada uđe s klupe. Donosi agresivnost i energiju.

Strategu Bijelih to ostavlja manju mogućnost rotacije. Od igrača koji češće ulaze s klupe ostao bi mu samo Vadis Odjidja-Ofoe koji s Karoglanovim dolaskom ima jako skromnu minutažu. Osim ozlijeđenih i kartoniranih ostatak udarne postave vjerojatno će biti isti. Usprkos remiju s Lokomotivom, Karoglan osim prvih 20 minuta nije imao što zamjeriti svojim igračima.

Novo smrzavanje

Trebalo im je malo manje od pola sata da postignu radnu temperaturu, zagriju se na zagrebačkoj hladnoći. Još jedna nula u zraku očekuje ih na Maksimiru. No, barem će teren biti bolji. Ne bi, stoga, trebalo biti toliko klizanja.

Nakon vrućeg ljetnog gostovanja, 21. srpnja, Bijelima slijedi hladno zimsko. Hajdukovci se nadaju da će za razliku od temperature rezultat biti isti. Podsjetimo, slavio je Hajduk u prvom kolu na Maksimiru s 2:1 golovima Marka Livaje i Pukštasa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:20