StoryEditorOCM
HajdukSAMO POBJEDA

Karoglan ima dvije dileme, otkrivamo stoperski par Bijelih za Veliku Goricu i tko bi to mogao zaigrati od prve minute

Piše K. M.
9. ožujka 2024. - 09:40

Hajduk nastavlja borbu za naslov u 26. kolu na gostovanju kod Gorice (17.10 sati) na rasprodanom stadionu u Velikoj Gorici. Bit će to pretposljednji susret uoči ulaska u zadnju dionicu prvenstva koju će Hajduk otvoriti derbijem protiv Dinama u Velikom tjednu.

U trećoj dionici prvenstva Hajduk je upisao zasad četiri pobjede, dva remija i poraz, a do kraja očekuje još maksimalan broj bodova. Unaprijed upisanih bodova nema, to naglašava uoči svake utakmice i trener Mislav Karoglan koji je podsjetio da prošlo gostovanje u Turopolju nije prošlo povoljno za ‘bijele‘. Slavila je Gorica tad preokretom s 2:1, a Hajduk se revanširao s 3:0 u drugom susretu koji se igrao na Poljudu.

Jedna od većih briga uoči predstojeće utakmice za trenera Karoglana bili su izostanci uzrokovani ozljedama. Već je poznato da će susret u Velikoj Gorici preskočiti Josip Brekalo i Filip Uremović, uz Ivana Perišića, Mihaela Žapera, Fahda Moufija i Darija Melnjaka od ranije, a upitan je i Zvonimir Šarlija. Treninzima se vratio Ferro nakon rehabilitacije i konkurirat će za sastav, ali prema riječima Karoglana najbliže početnoj jedanaestorici na stoperskim pozicijama u Turopolju su Josip Elez i Dominik Prpić koji su završili kao par u obrani protiv Istre 1961.

Zbog brojnih izostanaka najavio je Karoglan da ima dvije dileme te će biti promjena u sastavu, a od prve minute bi tako mogao krenuti i Leon Dajaku. Često se ističe njegov učinak ulascima s klupe, ali trener mu vjeruje i da može pružiti dobru igru od prve minute. On i Kleinheisler konkuriraju kao zamjene za Brekala na kojeg se ne može računati u ovoj utakmici.

image

Leon Dajaku - ide ga ovih dana

Tom Dubravec/Cropix

Istaknuo je trener kako je uoči gostovanja u Velikoj Gorici neke igrače pokušao osvježiti koji su bili preopterećeni i igrači pod ozljedama, a njihovu potpunu rekuperaciju očekuje do Velikog tjedna.

Gorica je u prošlom kolu postala prva žrtva Rudeša, a u prilog im ne ide ni forma u drugom dijelu sezone. Tek jednu pobjedu imaju u nastavku prvenstva i šest poraza u sedam utakmica koje su odigrali. Slavili su minimalno tek protiv Slaven Belupa, a poraze su upisivali od već spomenutog Rudeša te Osijeka, Rijeke, Dinama, Lokomotive i u zaostaloj utakmici od Rijeke.

Unatoč seriji koja im ne ide u prilog hajdukovci se ne opuštaju pred ovo gostovanje. Karoglan je naglasio kako su svjesni da je to i dalje šesta momčad prvenstva te da moraju biti na visokom nivou i u ovoj utakmici kao u svakoj drugoj do kraja prvenstva.

image

Filip Krovinović i Leon Dajaku

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:21