StoryEditorOCM
Hajduklegenda

Kapetan Livaja otkrio ostaje li u Hajduku i što klub treba napraviti da se iduće sezone ozbiljno bori za naslov prvaka

Piše Frane Vulas
24. svibnja 2023. - 22:32

Marko Livaja je kao kapetan Hajduka podigao Rabuzinovo sunce, svoj drugi trofej od povratka na Poljud. U finalu u Rijeci Hajduk je bio bolji od Šibenika 2:0.

- Svaki trofej je bitan, jako smo ga željeli nakon neuspjele sezone u prvenstvu u kojem smo imali dosta kikseva i gdje smo loše odigrali. No, mislim da smo zaslužili ovaj trofej, nadigrali smo dobre momčadi. Bila je ovo dobra utakmica. Promašili smo dosta prilika, ali smo koncentrirano odigrali u drugom poluvremenu i zasluženo smo slavili. Bili smo strpljivi kao i u zadnjih sedam-osam utakmica. Vidi se napredak u igri, ali imamo još dosta stvari za učiti jer drugačije je kada nema pritiska. Mi smo ove sezone pod pritiskom odigrali jako loše. Kad god samo trebali hvatati Dinamo uvijek bismo kiksali. Mislim da imamo još dosta mjesta za napredak – rekao je Livaja nakon trijumfa na Rujevici.

U ovom susretu kapetan je drugi gol zabio, a u akciji kod prvog sudjelovao.

- Momčad je dobro stajala na terenu. Nismo Šibeniku dali nikakve šanse. Drago mi je što su mlađi momci okusili kako je osvojiti trofej – rekao je Livaja.

Trofej je osvojen, ali ostaje nezadovoljstvo ukupno odigranom cijelom sezonu. Što Hajduk treba napraviti da iduće sezone bude konkurentniji u utrci za prvaka?

- Još je rano pričati o tome. Na predsjedniku, sportskom direktoru i treneru je da o tome odluče. Svi smo svjesni naših grešaka. Mislim da ćemo donijeti prave odluke na ljeto i da ćemo se pravo pojačati i da ćemo biti još ozbiljniji protivnik nego što smo bili ove sezone.

Ostaješ li u Hajduku?

- Ostajem.

Postoji li uopće nekakva ponuda koja bi vas mogla odvući s Poljuda?

- Ponuda uvijek ima, ali ne opterećujem se time. Dok sam zadovoljan, dok igram s guštom ne mislim o tome. Nikad mi novci nisu bili na prvom mjestu, uvijek sam igrao iz ljubavi – naglasio je Livaja.

Je li vam ovo najdraži trofej u Hajduku?

- Uvijek je prvi trofej najdraži, ali nadam se da će tek doći onaj najbitniji zbog kojeg smo i došli ovdje! - kazao je Livaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:42